Πέμπτη 09 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Πρώτη ήττα για Βραζιλία, ρεβάνς Ιταλίας από τους Ισπανούς

Πρώτη ήττα για Βραζιλία, ρεβάνς Ιταλίας από τους Ισπανούς

Με την Ελλάδα να κρατά γερά την πρώτη θέση του ομίλου της και να προετοιμάζεται για τους κρίσιμους αγώνες με τη Ρωσία, την 1η και τη 2α Ιουνίου εκτός έδρας, το ενδιαφέρον στους άλλους ομίλους εστιάζεται κυρίως στις δεύτερες θέσεις, που δίνουν εισιτήριο για τα τελικά του World League στην Πολωνία.

63

Με την Ελλάδα να κρατά γερά την πρώτη θέση του ομίλου της και να προετοιμάζεται για τους κρίσιμους αγώνες με τη Ρωσία, την 1η και τη 2α Ιουνίου εκτός έδρας, το ενδιαφέρον στους άλλους ομίλους εστιάζεται κυρίως στις δεύτερες θέσεις, που δίνουν εισιτήριο για τα τελικά του World League στην Πολωνία.

Στην τελική φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι.


Μεταξύ των δεύτερων χειρότερη έως τώρα ήταν η ομάδα των ΗΠΑ, αλλά το βράδυ της Κυριακής υποχρέωσε τη Βραζιλία στην πρώτη της ήττα, μπαίνοντας παράλληλα για τα καλά στον κόλπο της πρόκρισης.


Στον Α Όμιλο η Ιταλία νίκησε για δεύτερη φορά την Ισπανία, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα της στις 18 Μαΐου.


Σε αντίθεση, όμως, με την πρώτη νίκη των Ιταλών, με 3-2 την Παρασκευή, το βράδυ της Κυριακής οι «ατζούρι» νίκησαν πολύ πιο εύκολα.


Τα σετ: 25-15, 25-20, 25-20


Η βαθμολογία


(σε 6 αγώνες)


1. Ιταλία (15-7) 11


2. Γαλλία (14-10) 10


3. Αργεντινή (8-14) 8


4. Ισπανία (9-15) 7


Η επόμενη αγωνιστική


1/6: Ιταλία – Γαλλία


2/6: Αργεντινή – Ισπανία


3/6: Αργεντινή – Ισπανία


3/6: Ιταλία – Γαλλία


Στο Β Όμιλο, δεν έγινε την Κυριακή άλλος αγώνας πλην της εθνικής μας με τη Βενεζουέλα, καθώς η Ρωσία είχε παίξει στην Πολωνία και τους δύο αγώνες, την Παρασκευή και το Σάββατο.


Η βαθμολογία


(σε 6 αγώνες)


1. Ελλάδα (15-9) 11


2. Ρωσία (13-7) 10


3. Πολωνία (10-12) 8


4. Βενεζουέλα (6-16) 7


Η επόμενη αγωνιστική


1/6: Ρωσία – Ελλάδα


1/6: Βενεζουέλα – Πολωνία


2/6: Ρωσία – Ελλάδα


3/6: Βενεζουέλα – Πολωνία


Στον Γ Όμιλο η κυριαρχία της Κούβας συνεχίζεται έπειτα και από τις δύο νίκες της επί της Γιουγκοσλαβίας. Η Κούβα είναι πλέον η μόνη αήττητη ομάδα του World League. Στον αγώνα που έγινε την Κυριακή η Πορτογαλία νίκησε με 3-1 την Ιαπωνία, επιτυγχάνοντας έτσι την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, ενώ τα νικητήρια σετ ήταν και τα πρώτα της έπειτα από πέντε αγώνες δίχως ούτε έναν κερδισμένο.


Τα σετ: 26-24, 21-25, 29-27, 25-23


Η βαθμολογία


(σε 6 αγώνες)


1. Κούβα (18-2) 12


2. Γιουγκοσλαβία (6 αγ.) (13-7) 10


3. Ιαπωνία (6-15) 7


4. Πορτογαλία (3-16) 7


Η επόμενη αγωνιστική


1/6: Γιουγκοσλαβία – Πορτογαλία


2/6: Ιαπωνία – Κούβα


3/6: Ιαπωνία – Κούβα


3/6: Γιουγκοσλαβία – Πορτογαλία


Στον Δ Όμιλο, οι ΗΠΑ διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης έπειτα από τη σπουδαία τους νίκη επί της Βραζιλίας, σε ένα δραματικό αγώνα που ολοκληρώθηκε έπειτα από 2:15. Η Βραζιλία πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ και έδειχνε ικανή για την έκτη συνεχόμενη νίκη της, αλλά οι Αμερικανοί δεν τα παράτησαν, εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα των αντιπάλων τους και πήραν δύο πολύτιμους βαθμούς.


Στην επόμενη αγωνιστική, όμως, οι ΗΠΑ ταξιδεύουν στη Βραζιλία, όπου με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας δύσκολα θα κατορθώσουν να επιτύχουν κάτι καλό. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στην Ολλανδία, η οποία έχει χάσει έδαφος, να περάσει στη δεύτερη θέση, αλλά θα είναι η χειρότερη δεύτερη των τεσσάρων ομίλων με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των προκριματικών.


Τα σετ: 13-25, 20-25, 27-25, 25-22, 15-13


Στον άλλον αγώνα της Κυριακής, η Ολλανδία νίκησε τη Γερμανία με 3-2, μολονότι προηγήθηκε με 2-0.


Τα σετ: 25-22, 25-16, 20-25, 26-28, 15-10


Η βαθμολογία


(σε 6 αγώνες)


1. Βραζιλία (17-8) 11


2. ΗΠΑ (13-11) 10


3. Ολλανδία (14-13) 9


4. Γερμανία (6-18) 6


Η επόμενη αγωνιστική


2/6: Βραζιλία – ΗΠΑ


2/6: Γερμανία – Ολλανδία


3/6: Βραζιλία – ΗΠΑ


3/6: Γερμανία – Ολλανδία

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Απριλίου 2026
Cookies