Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των κομμάτων εστίασαν οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων

Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των κομμάτων εστίασαν οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων

Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των κομμάτων, αλλά και στη μεταξύ τους συνεργασία, αναφέρθηκαν κατά τις ομιλίες τους στο συνέδριο της ΝΔ οι εκπρόσωποι των λοιπών παρατάξεων.

71

Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των κομμάτων, αλλά και στη μεταξύ τους συνεργασία, αναφέρθηκαν κατά τις ομιλίες τους στο συνέδριο της ΝΔ οι εκπρόσωποι των λοιπών παρατάξεων.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να εκσυγχρονιστούν τα κόμματα, «για να δώσουν απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα». Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, αλλά όχι ανυπέρβλητα τείχη ανάμεσα στα κόμματα και προσέθεσε: «Η δημοκρατία της μεταπολίτευσης άγγιξε τα όριά της. Είναι ανάγκη για μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση ενίσχυσης της δημοκρατίας στα κόμματα και ανοίγματος του δρόμου της συμμετοχής των πολιτών, με τα κόμματα να επιστρέφουν στη βάση τους».


Μάνος: Ο συνασπισμός δυνάμεων οδηγεί στη νίκη


Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στέφανος Μάνος αναφέρθηκε στη διαδρομή του μέσα στη ΝΔ, αφήνοντας κάποιες αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή. Τόνισε, επίσης, ότι στις τελευταίες εκλογές υπήρξε συνεργασία με τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι «η πράξη μας έδειξε να συνειδητοποιούμε αυτό που λέει η κοινή λογική: η συμμαχία, ο συνασπισμός δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει στη νίκη». Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της και υπεραμύνθηκε του δικού του έργου.


Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, χαιρέτισε τις εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ κάνοντας εκτενή αναφορά στην κρίση που έχει ξεσπάσει στην ΠΓΔΜ και κάλεσε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να μην εφησυχάζουν, «γιατί υπάρχει ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης».


Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι η χώρα περνάει μια περίοδο διευρυμένης κρίσης και κάλεσε τη ΝΔ καθώς και τα άλλα κόμματα να εργαστούν από κοινού «για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα του κυβερνητικού ηγεμονισμού, της διαπλοκής και της άκαρπης ψηφοθηρίας».


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες


Στο μήνυμά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, αφού εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο έργο του Κώστα Καραμανλή, τόνισε την ικανοποίησή του για την προώθηση εκ μέρους της ΝΔ της πολιτικής που στοχεύει στην κυριαρχία των ιδεών και των αξιών του πολιτικού κέντρου. «Ενός κέντρου» όπως είπε, «που έχει ως βασικό του στοιχείο την προώθηση ενός νέου πνεύματος συνεργασίας για την υλοποίηση αλλαγών προς την κατεύθυνση της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού των χωρών». Ο κ. Αθνάρ επισήμανε ακόμη ότι «το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα μέλλον που δεν αφορά μόνο στους Έλληνες, αλλά και σε όλους τους Ευρωπαίους».


Μάρτενς: Έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ


Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μάρτενς, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που είναι έτοιμο να κυβερνήσει, και επισήμανε ότι πρόκειται για ένα «από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα κόμματα». «Η σταθερότητα της ΝΔ, η σοβαρότητά της και η αίσθηση ευθύνης είναι αυτά που χρειάζεται τώρα η Ευρώπη, καθώς μπαίνουμε σε ένα νέο κύκλο δυσοίωνων εξελίξεων στα Βαλκάνια» υπογράμμισε ο κ. Μάρτενς.


Παράλληλα, μίλησε για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό και υπογράμμισε ότι η ΝΔ ήταν το κόμμα που υπέγραψε πριν από 20 χρόνια την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, «όταν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ήταν εναντίον».


Πέτερινγκ: Οραματιστής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής


Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, ο οποίος, αφού απέτισε φόρο τιμής στα «δύο διακεκριμένα μέλη του κόμματος, που απεβίωσαν, τον Τάκη Λαμπρία και τον Νίκο Ζαρντινίδη», μίλησε για τον «οραματιστή» όπως τον χαρακτήρισε, Κωνσταντίνο Καραμανλή, «που είχε το θάρρος να πάει ενάντια στο ρεύμα και να φέρει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».


Μήνυμα προς το συνέδριο απηύθυνε και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σιούσελ, ο οποίος τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας μεγάλος Ευρωπαίος και ότι ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ένωσης έχει προσφέρει ένα «πρώτης τάξεως έργο».


Στο μήνυμά της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νικόλ Φοντέν, αναφέρθηκε στην 20ή επέτειο της προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι «η προσχώρηση ανήκει στο σύνολο του ελληνικού λαού, ειδικότερα όμως στη Νέα Δημοκρατία, κατόπιν της πρωτοβουλίας του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή». Τόνισε ακόμα ότι η ΝΔ προσέφερε πολλά στο μεγάλο εγχείρημα για τη διασφάλιση της διατήρησης μιας ενωμένης Ευρώπης.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies