Σάββατο 11 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Κεντέρης, Θάνου και ανσάμπλ οι κορυφαίοι του 2000 για τον ΠΣΑΤ

Κεντέρης, Θάνου και ανσάμπλ οι κορυφαίοι του 2000 για τον ΠΣΑΤ

Λίγο πολύ αναμενόμενα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για τους κορυφαίους του 2000, που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης. Ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και το ανσάμπλ ανακηρύχθηκαν, αντίστοιχα, κορυφαίος αθλητής, αθλήτρια και ομάδα για τη χρονιά που φεύγει.

75

Λίγο πολύ αναμενόμενα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για τους κορυφαίους του 2000, που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης. Ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και το ανσάμπλ ανακηρύχθηκαν, αντίστοιχα, κορυφαίος αθλητής, αθλήτρια και ομάδα για τη χρονιά που φεύγει.

O Oλυμπιακοί Αγώνες ήταν το μεγάλο γεγονός της χρονιάς. Και τα βραβεία του ΠΣΑΤ δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν αέρα… Ολυμπιακό.


Ο Κώστας Κεντέρης, η μεγαλύτερη έκπληξη των Αγώνων του Σίδνεϊ, ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα σπριντ, και ο πρώτος για το στίβο από την εποχή του Κώστα Τσικλητήρα. Έτσι, όσο και αν ο Πύρρος Δήμας και ο Κάχι Κακιασβίλι (κορυφαίος για το 1999) έκαναν τρία τα Ολυμπιακά τους μετάλλια, ο Έλληνας σπρίντερ έκανε αυτό που κανένας δεν περίμενε και «ανάγκασε» ολόκληρο τον κόσμο να του υποκλιθεί. Έτσι, πήρε δικαιωματικά 1.574 ψήφους.


Αναμενόμενη είναι και η ανάδειξη της Κατερίνας Θάνου (1.690 ψήφοι) ως κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας, τίτλο που την περασμένη περίοδο είχε κατακτήσει η Παρασκευή Τσιαμήτα. Η ασημένια Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, πίσω από το «φαινόμενο» Μάριον Τζόουνς, είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει βγάλει ο ελληνικός στίβος, πρωταθλήτρια με συνέπεια και διάρκεια και πάντα πιστή στο ραντεβού της με τη διάκριση τα τελευταία χρόνια.


Για την εθνική ομάδα του ανσάμπλ (1.445 ψήφοι) ήταν το… νταμπλ. Τα χρυσά κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής, που… ελέω κορίνας «αρκέστηκαν» στο χάλκινο μετάλλιο στο Σίδνεϊ, είχαν αναδειχθεί κορυφαία ομάδα και το 1999.


Τη δεύτερη θέση στους αθλητές πήρε ο Πύρρος Δήμας (1.211 ψήφοι) και την τρίτη ο Κάχι Κακιασβίλι (818 ψήφοι), στις αθλήτριες δεύτερη ήταν η ασημένια Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας Τασούλα Κελεσίδου (1.180 ψήφοι) και τρίτη η ασημένια Ολυμπιονίκης του ακοντισμού Μιρέλα Τζελίλη (995 ψήφοι), ενώ στις ομάδες τη δεύτερη θέση πήρε η τέταρτη στο Σίδνεϊ ομάδα του ολυμπιακού σπριντ της ποδηλασίας (794 ψήφοι) και την τρίτη η πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού (686 ψήφοι).


H τελετή βράβευσης, στην οποία θα τιμηθούν και πολλά άλλα πρόσωπα του αθλητισμού, θα διεξαχθεί στις 29 Ιανουρίου 2001 στις 6 το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες θα τιμηθεί με το έπαθλο αθλητικής προσφοράς και ήθους, όπως αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ του ΠΣΑΤ, ενώ για τα υπόλοιπα ειδικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΣΑΤ την Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Απριλίου 2026
Cookies