Στις 6 Δεκεμβρίου η δημοπρασία αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς στην Ελβετία
Με τέσσερις μόλις προσφορές για ισάριθμες άδειες θα ξεκινήσει τελικά στις 6 Δεκεμβρίου η διαδικασία δημοπράτησης αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (UMTS) στην Ελβετία. Η δημοπρασία δεν προβλέπεται να διαρκέσει πολύ και αναμένεται να αποφέρει σημαντικά κέρδη στην ελβετική κυβέρνηση.
74
Με τέσσερις μόλις προσφορές για ισάριθμες άδειες θα ξεκινήσει τελικά στις 6 Δεκεμβρίου η διαδικασία δημοπράτησης αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (UMTS) στην Ελβετία. Η δημοπρασία δεν προβλέπεται να διαρκέσει πολύ και αναμένεται να αποφέρει σημαντικά κέρδη στην ελβετική κυβέρνηση.
Η δημοπρασία είχε αναβληθεί στις 13 Νοεμβρίου, μετά την ξαφνική συγχώνευση δύο εταιρειών, η οποία είχε αποτέλεσμα να μειωθεί στους τέσσερις ο αριθμός των συμμετεχόντων.
Η επανάληψη της διαδικασίας διατηρεί αμετάβλητο το ελάχιστο τίμημα των 50 εκατ. ελβετικών φράγκων (11,14 δισ. δρχ.) για την απόκτηση κάθε άδειας.
Οι ελβετικές Αρχές δήλωσαν ότι η συγχώνευση μεταξύ των εταιρειών Sunrise και diAx δεν πρόκειται να περιορίσει τον ανταγωνισμό στην αγορά παροχής υπηρεσιών UMTS.
Οι εταιρείες που θα μετάσχουν τελικά στη δημοπρασία είναι η Swiscom AG, η θυγατρική της France Telecom SA, Orange Communications SA, η Sunrise/diAx, την οποία ελέγχει η Tele Danmark A/S, και η ισπανική Telefonica.
Εν τω μεταξύ, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Επικοινωνιών της Ελβετίας έχει πραγματοποιήσει επαφές με τις συγκεκριμένες εταιρείες, προκειμένου να συμφωνήσουν σε ένα σύστημα παραχώρησης των αδειών έναντι ετήσιας εισφοράς.
Οι ελβετικές άδειες έχουν ισχύ 15 ετών, ενώ οι ανάγκες του 50% του πληθυσμού θα πρέπει να καλυφθούν μέχρι το 2004.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
- Ο Μαγγελάνος πέρα από τον μύθο – Ήρωας, κατακτητής ή κάτι πιο σκοτεινό;
- Η μια λέξη που μπορεί να σώσει τη σχέση
- «Sinatra The Musical»: Η πρεμιέρα της μεγάλης θεατρικής παραγωγής τον Ιούνιο στο Λονδίνο
- Οι… άπιαστοι στόχοι του Ταμείου Ανάκαμψης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442