Στα δικαστήρια ο Ρώσος Κάρπιν της Θέλτα, διεκδικώντας το δικαίωμα να αγωνίζεται ως κοινοτικός
Στα βήματα του μπάσκετ αρχίζουν να βαδίζουν και οι ποδοσφαιριστές, διεκδικώντας νέα... ήθη στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ο Ρώσος ποδοσφαιριστής της Θέλτα Βίγκο, Βαλερί Κάρπιν, έκανε προσφυγή σε δικαστήριο της Μαδρίτης εναντίον της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος, με την κατηγορία ότι «μεροληπτούν» σε βάρος του, θεωρώντας τον «ξένο».
Στα βήματα του μπάσκετ αρχίζουν να βαδίζουν και οι ποδοσφαιριστές, διεκδικώντας νέα… ήθη στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ο Ρώσος ποδοσφαιριστής της Θέλτα Βίγκο, Βαλερί Κάρπιν, έκανε προσφυγή σε δικαστήριο της Μαδρίτης εναντίον της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος, με την κατηγορία ότι «μεροληπτούν» σε βάρος του, θεωρώντας τον «ξένο».
Σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει στην Ισπανία, κάθε ομάδα μπορεί να έχει πέντε ξένους ποδοσφαιριστές -ανάμεσά τους και αυτοί που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης- και μόνον τρεις μπορούν να παίρνουν μέρος σε κάθε αγώνα.
Αντίθετα, στο μπάσκετ η Ισπανία είναι η μοναδική χώρα που έχει κάνει δεκτό το καθεστώς των κοινοτικών παικτών Β ζώνης (δηλαδή από χώρες εκτός Ένωσης) και αθλητές όπως ο Σλοβένος Μάρκο Μίλιτς της Ρεάλ, ο Λιθουανός Σαρούνας Γιασικεβίτσιους της Μπαρτσελόνα και ο συμπατριώτης του Αρτούρας Καρνισόβας επίσης των «μπλαουγκράνα» δεν θεωρούνται «ξένοι».
Η απόφαση για την προσφυγή του Κάρπιν θα εκδοθεί μέσα σε 15 ημέρες και, αν αυτή δικαιώνει το Ρώσο ποδοσφαιριστή, το πιθανότερο είναι ότι πολλοί ακόμη που αγωνίζονται σε ισπανικές ομάδες θα καταφύγουν στα δικαστήρια με το ίδιο αίτημα.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.