Δραματικό χρυσό μετάλλιο για το Καμερούν, επικράτησε της Ισπανίας στα πέναλτι
Το Καμερούν κράτησε το χρυσό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου στην Αφρική. Μετά τη Νιγηρία κατάφερε να πανηγυρίσει την τεράστια επιτυχία της, ύστερα μάλιστα από ένα συναρπαστικό τελικό κόντρα στην Ισπανία, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι με 5-3, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση είχαν λήξει με 2-2.
26
Το Καμερούν κράτησε το χρυσό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου στην Αφρική. Μετά τη Νιγηρία κατάφερε να πανηγυρίσει την τεράστια επιτυχία της, ύστερα μάλιστα από ένα συναρπαστικό τελικό κόντρα στην Ισπανία, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι με 5-3, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση είχαν λήξει με 2-2.
Ο Πιέρε Γουόμ ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για τους έξαλλους πανηγυρισμούς των Καμερουνέζων μπροστά σε 110.000 θεατές, που είχαν κατακλύσει το Ολυμπιακό Στάδιο του Σίδνεϊ. Ηταν αυτός που πέτυχε το τελευταίο πέναλτι σημειώνοντας το τελικό 5-3.
Μοιραίος παίκτης για τους Ισπανούς ο Ιβάν Αμάγια, ο οποίος, αν και στην κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε δίχτυα, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στα πέναλτι.
Από την αρχή φάνηκε ότι ο αγώνας θα ήταν συναρπαστικός, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό ο Χάβι πέτυχε το 1-0 για τους Ισπανούς. Ενα λεπτό αργότερα ο Ανγκούλο έχασε πέναλτι αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν η μέρα των Ισπανών στην εσχάτη των ποινών.
Παρ όλα αυτά, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα ο Γκάμπρι κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της χώρας του.
Η ατυχία όμως των Ισπανών δεν είχε τέλος, αφού με αυτογκόλ στο 53 μείωσαν το σκορ σε 2-1. Ο Ιβάν Αμάγια ήταν ο σκόρερ, καθώς ύστερα από σουτ του Σαμουέλ Ετο η μπάλα έπεσε επάνω του και κατέληξε στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαμουέλ Ετο βρήκε από μόνος του τα δίχτυα γράφοντας το 2-2.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Ισπανοί αναγκάστηκαν να παίξουν με δέκα παίκτες από το 70, όταν ο Γκάμπρι πήρε κόκκινη κάρτα. Τα λεπτά περνούσαν και καμία ομάδα δεν μπορούσε να βάλει γκολ. Στο 90 όλα είχαν κριθεί. Ο Χοσέ Μαρί πήρε κόκκινη κάρτα και έτσι η ομάδα του αγωνίστηκε στην 30λεπτη παράταση με εννέα παίκτες.
Εκεί οι Ισπανοί με νύχια και με δόντια κατάφεραν να οδηγήσουν τον αγώνα στα πέναλτι, αν και λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Καμερούν ως οφσάιντ.
Στα πέναλτι πιο ψύχραιμοι οι παίκτες του Καμερούν κατάφεραν να πάρουν το χρυσό μετάλλιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει στη σειρά των τελικών όταν επικρατεί στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ
- Μπαρτζώκας για Ντόρσεϊ: «Κάνει θεραπεία, θα δούμε για το Game 2»
- Ολυμπιακός: Έκτη συνεχόμενη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα
- Ο Αταμάν αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου: «Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι οι βολές, 29-5» (vid)
- Ολυμπιακός: Έφτασε τις 18 σερί νίκες σε Euroleague και πρωτάθλημα
- Μπαρτζώκας: «Πάντα το πρώτο ματς είναι το πιο σημαντικό – Δεν υπάρχει καμία κούραση» (vid)
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πότε θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός
- Απογοητευμένη η Σαμπαλένκα μετά την ήττα – σοκ από την Σνάιντερ: «Θέλω να σταματήσω το τένις…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442