«Κόντρα» Λαλιώτη – Αβραμόπουλου για το κτήμα Θων
Την έντονη αντίδραση του ΥΠΕΧΩΔΕ συνάντησε η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να επιτρέψει την οικοδόμηση μέρους του κτήματος Θων στη διασταύρωση των οδών Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Συνεργάτες του υπουργού Κώστα Λαλιώτη τονίζουν ότι ο υπουργός είναι αποφασισμένος να απαλλοτριώσει το σύνολο της έκτασης, προκειμένου αυτή να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.
25
Την έντονη αντίδραση του ΥΠΕΧΩΔΕ συνάντησε η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να επιτρέψει την οικοδόμηση μέρους του κτήματος Θων στη διασταύρωση των οδών Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Συνεργάτες του υπουργού Κώστα Λαλιώτη τονίζουν ότι ο υπουργός είναι αποφασισμένος να απαλλοτριώσει το σύνολο της έκτασης, προκειμένου αυτή να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.
Τη Δευτέρα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επιτέθηκε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ στο δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε για συστράτευση με τους εργολάβους και διαπλοκή, και τόνισε ότι το δημοτικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στα εργολαβικά συμφέροντα.
Στον ίδιο τόνο, ο Δ.Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως την πλέον συμφέρουσα, καθώς, όπως υποστήριξε, επιτυγχάνονται η προστασία του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου και η διαμόρφωση ενός μέρους του κτήματος σε πάρκο.
Η κύρια διαφωνία των δύο ανδρών έγκειται στο ποιος θα πληρώσει το κόστος της απαλλοτρίωσης που ανέρχεται στα 13 δισ. δρχ., αφού το ΥΠΕΧΩΔΕ επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά στο εγχείρημα και ο δήμος, ο οποίος όμως υποστηρίζει ότι το Κράτος τού οφείλει χρήματα.
Πάντως, το ΥΠΕΧΩΔΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση θα προχωρήσει στο χαρακτηρισμό και στη δέσμευσή του ως κοινόχρηστου χώρου και χώρου πρασίνου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο
- Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την Όλγα Κεφαλογιάννη-Στο επίκεντρο η τουριστική περίοδος
- Αντιπολιτευτικά πυρά για ακρίβεια και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – «Είμαστε στον βυθό της αγοραστικής δύναμης»
- Η σύνδεση γίνεται δύναμη: Πώς η Νova ενδυναμώνει τα νοικοκυριά και επαναπροσδιορίζει το μέλλον της οικιακής σύνδεσης
- «Ο Τελευταίος Πειρασμός» – Ο Γουίλεμ Νταφόε δέχθηκε μίσος για τον ρόλο του Ιησού
- Νέο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό πριν από τη Χάποελ: Νοκ-άουτ και ο Νιλικίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442