Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Φοροελαφρύνσεις εξαγγέλλει ο Κ.Σημίτης στη σημερινή ομιλία του προς τους επιχειρηματίες

Φοροελαφρύνσεις εξαγγέλλει ο Κ.Σημίτης στη σημερινή ομιλία του προς τους επιχειρηματίες

Φορολογικές ελαφρύνσεις αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά την καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της συμπρωτεύουσας. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει, επίσης, στην ΟΝΕ αλλά και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Βόρειος Ελλάδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση της αμερικανικής εμπορικής παρουσίας στην Ελλάδα.

55

Φορολογικές ελαφρύνσεις αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά την καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της συμπρωτεύουσας. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει, επίσης, στην ΟΝΕ αλλά και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Βόρειος Ελλάδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση της αμερικανικής εμπορικής παρουσίας στην Ελλάδα.

Ο Κ.Σημίτης θα τονίσει τη μείωση των συντελεστών στις μη εισηγμένες ανώνυμες εταιρείες σε 35% από 40% και σε 25% από 30% για τις προσωπικές και ομόρρυθμες επιχειρήσεις.


Ιδιαίτερη μνεία θα κάνει στην ανάπτυξη, την οποία θα αναδείξει βασική προϋπόθεση για την αύξηση της απασχόλησης και του εισοδήματος των εργαζομένων. Ανάπτυξη και απασχόληση είναι έννοιες αλληλένδετες, θα τονίσει, καθώς η αύξηση της απασχόλησης εξαλείφει τις κοινωνικές ανισότητες, διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και συμβάλλει με τη σειρά της στην αναπτυξιακή διαδικασία.


Θα αναφερθεί, επίσης, στις ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στο στάδιο αναπτυξιακής απογείωσης, στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, με αναμενόμενους ρυθμούς αύξησης της τάξης του 5%.


Από την ομιλία του δεν θα λείψει και αναφορά στη Βόρειο Ελλάδα. Θα επισημάνει ότι, εξαιτίας του Οργανισμού Ανασυγκρότησης για τα Βαλκάνια, η Θεσσαλονίκη έχει αναδειχτεί σε κέντρο λήψης αποφάσεων στην ευρύτερη περιοχή. Βάσει αυτών των δεδομένων, θα εξαγγείλει πλέγμα παρεμβάσεων στις συγκοινωνίες, τις επικοινωνίες, την ενέργεια και τις τραπεζικές δραστηριότητες, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των διαβαλκανικών και διευρωπαϊκών δικτύων, αλλά και τη διασφάλιση της συνοχής της Βορείου Ελλάδας.


Στο ζενίθ οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις κατά τον Ν.Μπερνς

Την αύξηση κατά 22,9% στις αμερικανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς, μιλώντας για τις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη ΔΕΘ.


Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο ζενίθ τους τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι το γεγονός πως οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 65η ΔΕΘ συμβολίζει το δέσιμο που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες.


Αναφερόμενος στα επεκτατικά σχέδια των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ο Μπερνς δήλωσε ότι εντός του Οκτωβρίου ο ίδιος μαζί με το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ταξιδέψουν στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Κομοτηνή, καθώς και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας, όπου θα πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που ίσως να έχουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις.

Μιλώντας για τη στρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια, επισήμανε ότι σύντομα αναμένεται να δημιουργηθεί στην πόλη αμερικανικό γραφείο που θα ασχολείται ειδικά με τις επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο