Η Mitsubishi ανακαλεί άλλα 88.000 οχήματά της που παρουσίαζαν προβλήματα
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi Motors ανακοίνωσε την Τρίτη την ανάκληση 88.015 οχημάτων, προκειμένου να προχωρήσει σε σειρά επιδιορθώσεων, εξαιτίας προβλημάτων που παρουσίαζαν λόγω κατασκευαστικών αστοχιών. Τα οχήματα αυτά προστίθενται στα 531.969 οχήματα, την ανάκληση των οποίων ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία στις 26 Ιουλίου.
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi Motors ανακοίνωσε την Τρίτη την ανάκληση 88.015 οχημάτων, προκειμένου να προχωρήσει σε σειρά επιδιορθώσεων, εξαιτίας προβλημάτων που παρουσίαζαν λόγω κατασκευαστικών αστοχιών. Τα οχήματα αυτά προστίθενται στα 531.969 οχήματα, την ανάκληση των οποίων ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία στις 26 Ιουλίου.
Τα 88.015 οχήματα κατασκευάστηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 1990 και Αυγούστου του 2000. Το μισά από αυτά αφορούν στο μοντέλο Minicab. Τα υπόλοιπα είναι μοντέλα αυτοκινήτων Lancer, Galant, Eterna, Pajero και Emeraude, καθώς επίσης φορτηγά και λεωφορεία. Επιπλέον, θα ελεγχθούν άλλα 170.000 οχήματα της εταιρείας, δίχως να χρειαστεί να επιστραφούν στις αντιπροσωπείες.
Η ιαπωνική εταιρεία εκτιμά ότι το κόστος των αποσύρσεων αυτών θα ανέλθει σε 7,5 δισ. γεν (25,7 δισ. δραχμές), σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της.
Παράλληλα, η Mitsubishi αναγνώρισε σε έκθεσή της, την οποία παρέδωσε στο ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών, ότι στο παρελθόν είχε επανειλημμένα αποκρύψει από τις ιαπωνικές Αρχές υποβολή παραπόνων πελατών για ελαττωματικά οχήματά της, κατά παράβαση της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας.
Παράνομες πράξεις συνέβησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα δήλωσε ο πρόεδρος της Mitsubishi, Κατσουχίκο Καβασόε, σε συνέντευξη Τύπου μετά την παράδοση της έκθεσης με τα αποτελέσματα της έρευνας, την οποία είχε παραγγείλει το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών. Προξενήσαμε μεγάλη ανησυχία στους πελάτες. Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη προσέθεσε.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής ημερήσιας εφημερίδας Asahi Shimbun, ενδέχεται να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της ιαπωνικής κατασκευάστριας εταιρείας αυτοκινήτων, αλλά το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο αυτό.
Η Mitsubishi Motors είναι η τέταρτη μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Το 34% του μετοχικού κεφαλαίου της ελέγχεται από την DaimlerChrysler.