Τέσσερις τράπεζες κυριαρχούν στην ελληνική χρηματοπιστωτική αγορά
Το 72% της ελληνικής τραπεζικής αγοράς ελέγχεται από τέσσερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργεί η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank. Στο αποτέλεσμα αυτό οδήγησαν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις των τελευταίων ετών, οι οποίες, τελικά, επηρέασαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το χρηματοοικονομικό τοπίο της χώρας μας.
59
Το 72% της ελληνικής τραπεζικής αγοράς ελέγχεται από τέσσερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργεί η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank. Στο αποτέλεσμα αυτό οδήγησαν οι εξαγορές και συγχωνεύσεις των τελευταίων ετών, οι οποίες, τελικά, επηρέασαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το χρηματοοικονομικό τοπίο της χώρας μας.
Η εφημερίδα Τα Νέα δημοσιεύει συνοπτικά στοιχεία της έρευνας, τα οποία προκύπτουν από τα οικονομικά αποτελέσματα του 1999 όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την έρευνα της Alpha Bank, την πρώτη θέση στην τραπεζική αγορά κατέχει η Εθνική Τράπεζα με μερίδιο αγοράς 31% και ποσοστό καταθετικών λογαριασμών της τάξεως του 35,6%. Ακολουθεί η Alpha Bank με 18,8% και 18,9 % αντίστοιχα.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η συμμαχία Eurobank-Eργασίας με μερίδιο αγοράς 11,4% και ύψος καταθέσεων 11,6%, ενώ τέταρτη είναι η Εμπορική Τράπεζα με ποσοστά 7,5% και 6,1% αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
- Σεισμός 4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
- Ο Κωστούλας «τρέλανε» το Νησί: Υπόκλιση από τα Μέσα στην Αγγλία για το απίθανο «ψαλίδακι» (pic, vid)
- Τραμπ για «Συμβούλιο Ειρήνης» – Επιβεβαιώνει το κάλεσμα στον Πούτιν και απειλεί τον Μακρόν
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκο Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442