Υποχρεωτική η τήρηση των αναγραφόμενων τιμών στα εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά
Αποφασισμένοι να σταματήσουν την κερδοσκοπία εις βάρος των τουριστών, από τις υψηλές τιμές πώλησης των εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών, σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, εμφανίστηκαν σε χθεσινή συνάντησή τους η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Χριστοδουλάκη και οι εκπρόσωποι των εταιρειών εμφιάλωσης και εμπορίας των συγκεκριμένων ειδών.
61
Αποφασισμένοι να σταματήσουν την κερδοσκοπία εις βάρος των τουριστών, από τις υψηλές τιμές πώλησης των εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών, σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, εμφανίστηκαν σε χθεσινή συνάντησή τους η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Χριστοδουλάκη και οι εκπρόσωποι των εταιρειών εμφιάλωσης και εμπορίας των συγκεκριμένων ειδών.
Οι εκπρόσωποι των εταιρειών δεσμεύτηκαν να αναγράφουν στη συσκευασία των προϊόντων τις υποχρεωτικές τιμές πώλησής τους, οι οποίες είναι: 100 δραχμές για τα εμφιαλωμένα νερά μισού λίτρου, 200 δραχμές για τα νερά ενάμισι λίτρου και 150 δραχμές για τα αναψυκτικά.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, από το 1999 είχε καθιερωθεί αγορανομική διάταξη που όριζε ανώτατη ενδεικτική τιμή για τα νερά και τα αναψυκτικά σε αθλητικούς, αρχαιολογικούς χώρους, αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρόμους, η οποία όμως παραβιαζόταν σε βάρος του συμφέροντος των καταναλωτών.
Μάλιστα, η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Παπουτσή, με την οποία ζητά τη συνδρομή του, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των καταναλωτών στους ταξιδιωτικούς χώρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442