Eνα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία της μηνιγγίτιδας
Επιστήμονες από τη Βρετανία και τη Γερμανία κατάφεραν να χαρτογραφήσουν όλο το γενετικό υλικό του βακτηριδίου που προκαλεί τη μηνιγγίτιδα, θέτοντας έτσι τη βάση για πιο αποτελεσματικές θεραπείες της ασθένειας στο μέλλον, όπως μετέδωσε το BBC την Τετάρτη.
65
Επιστήμονες από τη Βρετανία και τη Γερμανία κατάφεραν να χαρτογραφήσουν όλο το γενετικό υλικό του βακτηριδίου που προκαλεί τη μηνιγγίτιδα, θέτοντας έτσι τη βάση για πιο αποτελεσματικές θεραπείες της ασθένειας στο μέλλον, όπως μετέδωσε το BBC την Τετάρτη.
Η μηνιγγίτιδα τύπου Α είναι το βακτηρίδιο που προκάλεσε στο παρελθόν επιδημίες της ασθένειας στην Αφρική. Το πρόγραμμα για τη χαρτογράφηση του γενετικού υλικού της μηνιγγίτιδας τύπου Α κράτησε δύο χρόνια και απασχόλησε 30 επιστήμονες στο Max Planck Institute για Μοριακή Γενετική στο Βερολίνο και Trusts Sanger Centre στο Κέμπριτζ.
Κατά το δρ. Τζούλιαν Πάρκχιλ από το βρετανικό Sanger είναι πλέον εφικτή η γρήγορη ανάπτυξη εμβολίου κατά της ασθένειας.
Πάντως, ο Γερμανός συνάδελφός του δρ. Μαρκ Αχτμαν δήλωσε ότι τα βακτηρίδια αυτά έχουν μεγάλη ικανότητα προσαρμοστικότητας. Ωστόσο, όσο περισσότερα γνωρίζει κανείς για το DNA των παθογόνων αυτών μικροοργανισμών τόσο πιο πολύ αυξάνεται η γνώση μας για τον τρόπο που δρουν στην ασθένεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη του βανδαλισμού στους Κίονες της Μητρόπολης από τον Δήμο Αγρινίου
- Κρήτη: Στην εντατική 19χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη
- Τσουκαλάς: «Οι επόμενες εκλογές είναι μαραθώνιος αντοχής» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Δίκη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 και 28 μηνών με αναστολή σε Δεσταμπασίδη και Μαραγγέλη
- Τσάμπι Αλόνσο: Το «τρελό» ποσό που κόστισε ο Ισπανός στη Ρεάλ και το εντυπωσιακό ποσοστό νικών του
- Η Björk έχει ένα σχέδιο για να σώσει τη Γροιλανδία από τον Ντόναλντ Τραμπ
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442