
Μείωση της σοδειάς δημητριακών προβλέπει για το 2000 ο FAO
Μείωση της παραγωγής δημητριακών, για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προβλέπει για το 2000 ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
55
Μείωση της παραγωγής δημητριακών, για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προβλέπει για το 2000 ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
Από την έκθεση προκύπτει ότι τα αποθέματα σε δημητριακά από τη σοδειά της περιόδου 1999-2000 θα μειωθούν στους 1,872 δισ. τόνους έναντι 1,895 δισ. τόνους το προηγούμενο έτος.
Τα συνολικά αποθέματα αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περυσινά, παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι θα ήταν πολύ χαμηλότερα λόγω της μειωμένης παραγωγής σε ορισμένες χώρες.
Μειωμένη θα είναι η παραγωγή σίτου από τη χειμερινή σπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Ασία, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών αλλά και καιρικών συνθηκών.
Στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης η παραγωγή αναμένεται να σημειώσει αύξηση, ενώ επίσης ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για τη συγκομιδή σίτου στο Πακιστάν και την Ινδία.
Reuters
- Αναστάσης Παπαληγούρας: Με την ελληνική σημαία το φέρετρο – Παρών Σαμαράς, Καραμανλής στο τελευταίο αντίο
- Απόκριες: Σε ποια καρναβάλια στην Αθήνα μπορείτε να γιορτάσετε το Σαββατοκύριακο
- Λόρα: «Μίλησε» το κινητό της – Εξέπεμψε στίγμα από το Βερολίνο για πρώτη φορά μετά τη φυγή της
- Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει στην Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων
- Αγρότες: Αποχωρούν από το Σύνταγμα τα τρακτέρ εν μέσω επευφημιών
- Ισραηλινά ΜΜΕ: «Οι παίκτες της Χάποελ ζήτησαν την απομάκρυνση του Ιτούδη»
- Εκτός λειτουργίας ο Οδοντωτός – Ποια δρομολόγια δεν θα πραγματοποιηθούν
- Αποκάλυψη in: Η άγνωστη χαμένη ευκαιρία να αποφευχθεί η τραγωδία στη «Βιολάντα» και η ύποπτη αυτοψία από την Πολεοδομία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/david-billings-__I-gX-cnd8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442