Ενδιαφέρον για στρατηγική συμμαχία με την Εμπορική Τράπεζα εκδήλωσε ο όμιλος Λάτση
Το ρόλο του στρατηγικού συμμάχου της Εμπορικής Τράπεζας διεκδικεί ο τραπεζικός όμιλος Λάτση, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος την Τετάρτη από την EFG Eurobank για την απόκτηση του 5%-10% της τράπεζας.
Το ρόλο του στρατηγικού συμμάχου της Εμπορικής Τράπεζας διεκδικεί ο τραπεζικός όμιλος Λάτση, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος την Τετάρτη από την EFG Eurobank για την απόκτηση του 5%-10% της τράπεζας.
Υστερα από την επίσημη ανακοίνωση των προθέσεων της Eurobank από το διευθύνοντα σύμβουλό της Νίκο Νανόπουλο, υπάρχει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν και οι ελληνικές τράπεζες στις επαφές που έχει αναλάβει να διεξάγει η J.P.Morgan για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.
Κορυφαία στελέχη του ομίλου ανέφεραν ότι, στην περίπτωση που στο διαγωνισμό συμπεριληφθούν και Ελληνες υποψήφιοι, η τράπεζα προτίθεται να υποβάλλει προσφορά με ανταγωνιστικούς όρους.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ξένους χρηματοπιστωτικούς οίκους αναμένεται περί τα τέλη Φεβρουαρίου, μετά την παράταση των δύο εβδομάδων που ζήτησαν να τους παραχωρηθεί.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα την περασμένη Τρίτη, το οποίο επικαλείται πληροφορίες της χρηματιστηριακής αγοράς, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού ο όμιλος Λάτση αγόρασε πακέτο μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας που είχε στο χαρτοφυλάκιο της η J.P.Morgan.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Τετάρτη, ο Ν.Νανόπουλος ανακοίνωσε επίσης την έκδοση νέου αμοιβαίου κεφαλαίου σε συνεργασία με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδια περαιτέρω επέκτασης των δραστηριοτήτων της τράπεζας στα Βαλκάνια, αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.