Κατάργηση των διακρίσεων στην πληροφόρηση επιδιώκει το Συμβούλιο της Ευρώπης
Εμπόδιο στο διαχωρισμό των 700 εκατομμυρίων πολιτών της Ευρώπης, σε πλούσιους και φτωχούς της πληροφόρησης, φιλοδοξεί να σταθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Εμπόδιο στο διαχωρισμό των 700 εκατομμυρίων πολιτών της Ευρώπης, σε πλούσιους και φτωχούς της πληροφόρησης, φιλοδοξεί να σταθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Οπλο του, η σχετική οδηγία που υιοθετήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1999 και με την οποία καλούνται οι κυβερνήσεις των 41 κρατών-μελών του Οργανισμού να κάνουν τις νέες επικοινωνίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών ευκολότερα προσβάσιμες στους πολίτες, προσφέροντας σημεία δημόσιας πρόσβασης στον κυβερνοχώρο σε τοπικό επίπεδο.
Οι υπηρεσίες του Internet θα πρέπει, κατά το διεθνή Οργανισμό, να είναι προσιτές σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, για να μη δημιουργηθεί ανισότητα και στον ευαίσθητο τομέα της πληροφόρησης.
Η ελεύθερη πρόσβαση για όλους στο Internet, πρόκειται να αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 2-3 Νοεμβρίου 1999 στη Μάλτα.
Στο Συνέδριο πρόκειται να γίνουν γνωστές οι προτάσεις τακτικής του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την πρόσβαση στο Internet και τις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, η παροχή των οποίων, σήμερα, αποτελεί προνόμιο λίγων.
Παράλληλα, στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο θα καθοριστεί το πλαίσιο για μια ουσιαστική διεύρυνση της πρόσβασης στις νέες επικοινωνίες και υπηρεσίες πληροφόρησης σε όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεγιστοποίηση της πολιτικής και εκπαιδευτικής προοπτικής των καινούριων τεχνολογιών πληροφόρησης, καθώς και στην αναζήτηση τρόπων κάλυψης από τις εθνικές κυβερνήσεις της δαπάνης για την εξασφάλιση της παγκόσμιας πρόσβασης στον κυβερνοχώρο.