Στά μέση Οκτωβρίου η πώληση των Βουλγαρικών τηλεεπικοινωνιών
Σόφια - Στα μέσα Οκτωβρίου πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Βουλγαρικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών (BTC) στην ελληνοολλανδική κοινοπραξία ΟΤΕ- ΚΡΝ. Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Ευγκένι Μπακαρτζίεφ, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ των διαπραγματευόμενων πλευρών.
Σόφια – Στα μέσα Οκτωβρίου πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Βουλγαρικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών (BTC) στην ελληνοολλανδική κοινοπραξία ΟΤΕ- ΚΡΝ. Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Ευγκένι Μπακαρτζίεφ, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ των διαπραγματευόμενων πλευρών.
Εάν όλα πάνε βάσει του σχεδίου έως την παραμονή του νέου έτους η υποψήφια κοινοπραξία ΟΤΕ-ΚΡΝ θα καταβάλει το ποσό των 510 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του 51% του κεφαλαίου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας.
Αυτό κατέση σαφές από τις δηλώσεις των εκπροσώπων των υποψήφιων αγοραστών του βουλγαρικού τηλεπικοινωνιακού φορέα – του ΟΤΕ και της ολλανδικής ΚΡΝ, καθώς και του αρμόδιου αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης, Ευγένι Μπακαρτζίεφ, οι οποίοι εγκαινίασαν χθες στη βουλγαρική πρωτεύουσα την λειτουργία του νέου καλωδίου οπτικών ινών που συνδέουν της Σόφια με το Πετρίτσι. Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος του έργου για την τοποθέτηση του καλωδίου οπτικών ινών, αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν η ελληνική Ιντρακόμ, η οποία επικράτησε στο σχετικό διαγωνισμό πριν από 12 μήνες.
Θα τηρήσουμε την προθεσμία, που λήγει στις 15 Οκτωβρίου , για την εκπόνηση της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης του ΒΤΚ, ανακοίνωσε ο κ. Μπακαρτζίεφ μετά από σύντομη συνομιλία με τους διευθυντές του ΟΤΕ και τον υφυπουργού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, Νικολάο Σαλαγιάννη.
Μετά μας χρειάζονται περίπου 40 ημέρες, προκειμένου να μεταφράσουμε τα κείμενα στην αγγλική γλώσσα και να συγκρίνουμε τα δύο κείμενα. ΄Υστερα θα τα στείλουμε στην Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κομισιόν στις Βρυξέλλες και στη βουλγαρική Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού και θα τα υπογράψουμε, αφού λάβουμε την συγκατάθεση, πρόσθεσε από την πλευρά του ο εμπορικός διευθυντής του ΟΤΕ, Παναγιώτης Καργάδης.
Εντός τριών ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας θα καταβάλουμεουμε τα χρηματικά ποσά, διευκρίνισε ο οικονομικός διευθυντής του ΟΤΕ, Βασίλης Φέτσης, τονίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη για την εξασφάλιση των χρηματικών ποσών.Ο κ Φέτσης πρόσθεσε ακόμη ότι δεν γνωρίζει από που θα βρει ο ΟΤΕ τα απαραίτητα χρηματικά ποσά , ούτε και την τράπεζα μέσω της οποίας θα γίνει η πληρωμή.
Εάν προστεθούν όλες οι προθεσμίες και ληφθούν υπόψη άλλες 2-3 εβδομάδες για την άδεια των επιτροπών προστασίας του ανταγωνισμού μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα χρηματικά ποσά για την αγορά του 51% των μετοχών του ΒΤC πρέπει να έρθουν στη Βουλγαρία γύρω στα Χριστούγεννα ή το νέο έτος, σχολιάζουν οι εφημερίδες της Σόφιας, διευκρινίζοντας ότι η Βουλγαρία έχει ανάγκη απ΄ αυτά τα χρηματικά ποσά, για να καλύψει μέρος του ελλείμματος στο ισοζύγιο πληρωμών που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 700 εκατ. δολάρια.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, σε περίπτωση που η πληρωμή των χρηματικών ποσών αναβληθεί για το 2000, υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν ορισμένα προβλήματα γύρω από την εξόφληση του εξωτερικού χρέους.
Παρά την καθυστέρηση της υπογραφής της συναλλαγής λόγω του αιτήματος της υποψήφιας κοινοπραξίας για παράταση του μονοπωλίου του ΒΤC μετά τις αρχές του έτους 2003 ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Ευγένι Μπακαρτζίεφ, ανήγγειλε κατηγορηματικά ότι παρόμοιες συζητήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.