Λανουά στους διαιτητές: «Πρόκληση η Ελλάδα για μένα – Αν μείνω κάποιοι θα είστε στην Super League 2»
Ο Λανουά είναι βιαστικός, καθώς θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, ενώ έχει έτοιμους τους πίνακες που αναμένονται πριν από το τέλος του Μαΐου.
Άνοιξε τα χαρτιά του ο Στεφάν Λανουά στην δεύτερη και τελευταία μέρα (3/4) του σεμιναρίου των διαιτητών και των βοηθών της Super League, στην Αθήνα. Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής δεν έκρυψε ότι θέλει να παραμείνει στο τιμόνι της ΚΕΔ, το είπε και στο προηγούμενο σεμινάριο που έγινε τον Φεβρουάριο, και παράλληλα αποκάλυψε ότι με βάση τα πλάνα του για τους νέους πίνακες, υπό την προϋπόθεση να παραμείνει κάποιοι διαιτητές του πίνακα της Super League θα υποβιβαστούν στην Super League 2.
Τι σημαίνει αυτό; Ο Λανουά είναι βιαστικός, καθώς θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, ενώ έχει έτοιμους τους πίνακες που αναμένεται να βγουν λίγο πριν από το τέλος του Μαΐου.
«Η Ελλάδα είναι πρόκληση για μένα και θέλω να παραμένων», ανέφερε ο Λανουά στην ομιλία του προς τους διαιτητές και στους βοηθούς, στέλνοντας μήνυμα στην ΕΠΟ και στην Super League. Πάντως, η παραμονή του εξαρτάται από την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, όπου μετέχουν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Να προσθέσουμε ότι οι περισσότερες ομάδες της Super League έχουν βγάλει ανακοινώσεις για κακές διαιτησίες.
Ο Λανουά πρόσθεσε, στην ομιλία του προς τους ρέφερι, ότι «είστε ωραίοι άνθρωποι και μου αρέσει να δουλεύω μαζί σας. Για αυτό θέλω να παραμείνω». Όμως, τους προσγείωσε και ανώμαλα: «Αν μείνω, να ξέρετε ότι κάποιοι από εσάς θα είστε στην Super League 2».
Όσον αφορά στο μάθημα που έκανε, ο Λανουά έδειξε στους ρέφερι φάσεις για πλεονεκτήματα και διαχείριση του αγώνα, ενώ τόνισε: «Αν παραμείνω και τη νέα σεζόν, ο στόχος θα είναι να σφυρίζετε όσο το δυνατόν λιγότερο και να αφήνετε το παιχνίδι να εξελίσσετε μην ανάλογη διαχείριση».
Ήταν το τέταρτο και τελευταίο σεμινάριο της σεζόν και ο Λανουά ενόψει των πλέι οφ και των πλέι άουτ: ενώ έδωσε και τις εξής οδηγίες «Το σημαντικό είναι να μην χάνετε τον έλεγχο του αγώνα.
Καλύτερα να χάνετε πέναλτι παρά τον έλεγχο του αγώνα και να φαίνεστε αδύναμοι. Μπορεί να λέτε ότι ο Τσιμεντερίδης στο ματς Βόλος-ΑΕΚ να χρειάστηκε να πάει δυο φορές στο VAR, όμως κράτησε το παιχνίδι και είχε το θάρρος να αποβάλλει τον Νίκολιτς. Πρέπει να είστε δυνατοί και να μην φοβόσαστε. Να κρατάτε τον έλεγχο του αγώνα παρά τις δυσκολίες και παρά τις πιέσεις. Όλοι θα προσπαθούν να σας πιέσουν».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι των πλέι-οφ της Super League κόντρα στην ΑΕΚ και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε το σύνθημα για την ομάδα του, λέγοντας πως έχει προετοιμαστεί καλά όλο αυτό το διάστημα.
LIVE: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο γυναικών.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Bastide UTS στη Νιμ της Γαλλίας και το ρίχνει στο τραγούδι, δηλώνοντας μάλιστα πως το τένις τον... κέρδισε στο νήμα από τη Eurovision!
Έβγαλε ειδήσεις το σεμινάριο της ΚΕΔ για τους διαιτητές και τους βοηθούς της Super League που έγινε το διήμερο 2-3 Απριλίου στην Αθήνα, Αρχισαν και τα σενάρια για τους νέους πίνακες διαιτητών