Γιατί ο Λεβαδειακός και ο ΟΦΗ μπορούν να εξασφαλίσουν League Phase στην Ευρώπη αν κατακτήσουν το Κύπελλο
Ο Λεβαδειακός και ο ΟΦΗ έχουν μπροστά τους μια σπουδαία ευκαιρία να παίξουν σε League Phase ευρωπαϊκής διοργάνωσης – Τι ισχύει αν μία εκ των δύο κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson.
Ο Λεβαδειακός συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του τη φετινή σεζόν, καθώς πέρασε και το εμπόδιο της Κηφισιάς στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson, επικράτησε με 2-0 και προκρίθηκε στους «4», εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την άλλη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, τον ΟΦΗ, που πέρασε από την «Opap Arena» και θα παίξει ξανά στα ημιτελικά με… φόντο τον μεγάλο τελικό.
Λεβαδειακός και ΟΦΗ κοντράρονται στα διπλά ματς των ημιτελικών και ένας εκ των δύο θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης και θα διεκδικήσει κόντρα σε ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό τον τίτλο του Κυπέλλου, αλλά και την παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Ο Λεβαδειακός, ο ΟΦΗ και η League Phase
Οι δύο ομάδες της επαρχίας διεκδικούν και την παρουσία τους και σε μία ευρωπαϊκή League Phase της επόμενης σεζόν. Και αυτό διότι θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν τις εκτός συνόρων υποχρεώσεις της από τα playoffs του Europa League, εκτός και αν πάρει καλύτερο «ευρωπαϊκό εισιτήριο» μέσω του πρωταθλήματος.
Ακόμη κι αν η ομάδα αποκλειστεί από τα playoffs, θα συνεχίσει στη League Phase του Conference League. Έτσι, όποιος από τους Λεβαδειακό ή ΟΦΗ φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson θα βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη συμμετοχή σε League Phase ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λεβαδειακός πραγματοποιεί ονειρική χρονιά, αφού είναι στην 4η θέση στη Super League και έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ενώ ο ΟΦΗ από την ημέρα που ανέλαβε ο Χρήστος Κόντης έχει ανοδική πορεία, έχει ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και κάνει απίθανη πορεία ξανά στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson.
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
- Ασπίδα του προέδρου της Αργεντινής στην εθνική ομάδα
- Ο Ντε Μινόρ πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά στην Αμερική
- «Έκρηξη» τιμών στα εισιτήρια των Σίξερς, λόγω ΛεΜπρόν Τζέιμς – Ακόμη και τέσσερις φορές πάνω!
- World Cup: Η Εθνική πόλο διεκδικεί το πρώτο χρυσό μετάλλιο στον τελικό
- Σλοβενία – Ελλάδα 74-87: Εύκολη νίκη για την Εθνική Παίδων, πρώτος σκόρερ ο Χριστοδούλου (vid)
- Βλάχος: «Θέλουμε πολύ το χρυσό και θα παλέψουμε για αυτό» (vid)
- Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Εύκολη πρωτιά για την Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442