Πόσα παίρνουν οι Ιταλοί προπονητές: Ξεχωρίζει ο Κόντε, ακολουθούν Αλέγκρι και Γκασπερίνι
Ο προπονητής της Νάπολι Αντόνιο Κόντε ξεχωρίζει ως ο πιο ακριβοπληρωμένος με καθαρό μισθό 8 εκατ. ευρώ ενώ οι Αλέγκρι, Γκασπερίνι παίρνουν από 5 εκατ. ευρώ
Ο προπονητής της Νάπολι, Αντόνιο Κόντε, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στη Serie A για τη σεζόν 2025-26, ακολουθούμενος από τους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, σύμφωνα με το TuttoMercatoWeb (TMW) που θεωρείται αξιόπιστο για μεταγραφές και μισθούς.
Το TMW έχει καταγράψει τις αμοιβές και των 20 προπονητών της Serie A για τη σεζόν 2025-26 και ο Κόντε ξεχωρίζει ως ο πιο ακριβοπληρωμένος με καθαρό μισθό 8 εκατ. ευρώ. Ο προπονητής των Παρτενοπέι υπέγραψε νέο συμβόλαιο τον Μάιο, μετά την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος για τη Νάπολι μέσα σε τρία χρόνια. Ακολουθούν ο Αλέγκρι και ο Γκασπερίνι, οι οποίοι είναι προπονητές στη Μίλαν και στη Ρόμα, όπου πήγαν το περασμένο καλοκαίρι και αμείβονται με 5 εκατ. ευρώ ανά σεζόν.
Κάτω από αυτούς υπάρχει μια ομάδα τριών προπονητών, ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο, ο Στεφάνο Πιόλι και ο Ίγκορ Τούντορ, που κερδίζουν από 3 εκατ. ευρώ ο καθένας, ενώ οι Κριστιάν Τσίβου και Μαουρίτσιο Σάρι παίρνουν 2,5 εκατ. ευρώ ανά σεζόν.
Υπάρχουν μόλις πέντε προπονητές στη Serie A που κερδίζουν λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ ανά σεζόν: Κάρλος Κουέστα, Κώστας Ρουνιάιτς, Πάολο Τσανέτι, Ντάβιντε Νικόλα, Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο και Φάμπιο Γκρόσο.
Αναλυτικά οι μισθοί (σ.σ. ποσά σε ευρώ) των προπονητών Serie A για τη σεζόν 2025-26:
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Μετά την Άρσεναλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ από την ουραγό Γουλβς την... πάτησε και η Άστον Βίλα, καθώς ηττήθηκε με 2-0 για την 28η αγωνιστική της Premier League.
Τρίτη σερί νίκη και πέμπτη στα έξι τελευταία ματς για την Άουγκσμπουργκ που επικράτησε με 2-0 της Κολωνίας και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Διαιτητής στην Ισπανία συνελήφθη με την κατηγορία ότι εξασφάλιζε εκπτώσεις σε εισιτήρια της Βιγιαρεάλ χρησιμοποιώντας κλεμμένα στοιχεία ποδοσφαιριστών.