Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μάντσεστερ: Σύγκρουση αεροπλάνων λίγο πριν την απογείωση – «Νιώσαμε το αεροσκάφος να τρέμει»

Μάντσεστερ: Σύγκρουση αεροπλάνων λίγο πριν την απογείωση – «Νιώσαμε το αεροσκάφος να τρέμει»

Η σύγκρουση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ ήταν ελαφριά και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Πανικός επικράτησε το πρωί της Παρασκευής (15/8) στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, όταν δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν κατά την τροχοδρόμηση στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του αεροδρομίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 06:30 (ώρα Βρετανίας), όταν αεροσκάφος της EasyJet χτύπησε με την άκρη του φτερού του άλλο αεροπλάνο. Τα δύο αεροσκάφη επρόκειτο να αναχωρήσουν για Παρίσι και Γιβραλτάρ αντίστοιχα.

Η λειτουργία του αεροδρομίου διακόπηκε προσωρινά για λόγους ασφαλείας, ενώ οι επιθεωρήσεις κατέδειξαν μικρές μόνο ζημιές. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και οδηγήθηκαν στον τερματικό σταθμό, ενώ η EasyJet παρείχε αεροσκάφη αντικατάστασης και κουπόνια αναψυκτικών για την ταλαιπωρία.

«Νιώσαμε το αεροπλάνο να τρέμει»

Η Tynisha Chaudhry, επιβάτιδα της πτήσης προς Γιβραλτάρ, περιέγραψε στο BBC τη σύγκρουση ως «ένα τεράστιο χτύπημα» παρόμοιο με τροχαίο . «Νιώσαμε ολόκληρο το αεροπλάνο να τρέμει», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «πολλά πυροσβεστικά οχήματα» και συνεργεία ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο.

Η EasyJet ανακοίνωσε πως ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο