Νότια Κορέα: Στους 14 ανήλθαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Δώδεκα αγνοούμενοι
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη Νότια Κορέα σημειώνονται για τέταρτη ημέρα - Κατολίσθηση καταπλάκωσε σπίτια, οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους
Αυξάνεται ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη Νότια Κορέα, που προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες και καταστροφές, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει σήμερα τους 14 και των αγνοουμένων τους 12.
Τις φονικές πλημμύρες στη Νότια Κορέα αναμένεται να ακολουθήσουν καύσωνες
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται στην πόλη-θέρετρο Γκαπιόνγκ της Νότιας Κορέας έπειτα από κατολίσθηση που καταπλάκωσε σπίτια, ενώ και οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά των πλημμυρών.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώνονται για τέταρτη ημέρα στη χώρα και είναι πιθανό να σταματήσουν σήμερα, σύμφωνα με σημερινή πρόβλεψη της κυβερνητικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας, ενώ αναμένονται καύσωνες αμέσως μετά.
Death toll rises to 14 in South Korea as heavy rain triggers landslide and flooding https://t.co/Osm5WlvNMW https://t.co/Osm5WlvNMW
— Reuters (@Reuters) July 20, 2025
Σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη, οι σφοδρές βροχοπτώσεις που είχαν σαρώσει προηγουμένως νότια τμήματα της Νότιας Κορέας μετακινήθηκαν βόρεια στη διάρκεια της νύχτας.
Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Το Σάββατο, όσοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των φονικών πλημμυρών ανέρχονταν σε 3.000, ενώ οι Αρχές εξέδιδαν διαρκώς προειδοποιήσεις για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Συνολικά, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι είχε χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις εστίες τους τις προηγούμενες ημέρες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.
Στην Σοσάν, επαρχία της Νότιας Τσουνγκτσόνγκ νότια της Σεούλ, καταγράφηκε ρεκόρ βροχής που ξεπέρασε τα 500 χιλιοστά, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Σε άλλα μέρη της επαρχίας αγελάδες προσπαθούσαν απεγνωσμένα να κρατήσουν τα κεφάλια τους έξω από το νερό σε στάβλους και υπόστεγα που είχαν πλημμυρίσει. Πάνω από 641 κτίρια, 388 δρόμοι και 59 αγροκτήματα έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442