Τέλος υπήρξε στο θέμα του υποβιβασμού της Λιόν, αφού η ομάδα θα παραμείνει στη Ligue 1 μετά την έφεση που κέρδισε.
Η ανατροπή ωστόσο ήρθε με συγκεκριμένους περιορισμούς που θα πρέπει να εφαρμοστούν για να μπορέσει ο σύλλογος να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.
Η ανακοίνωση της Λιόν
Nous restons en Ligue 1 🔴🔵
L’Olympique Lyonnais se félicite de la décision, rendue ce jour par la DNCG, de maintenir le Club en Ligue 1.
Συγκεκριμένα, στην Λιόν επιβλήθηκαν περιορισμοί στις δαπάνες που θα γίνουν στο μπάτζετ και στα χρήματα για τις μεταγραφές.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Λιόν:
«Η Ολιμπίκ Λιόν εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση που έλαβε σήμερα η DNCG, με την οποία παραμένει ο Σύλλογος στη Ligue 1.
Η Λιόνευχαριστεί την Επιτροπή Εφέσεων που αναγνώρισε τη φιλοδοξία της νέας διοίκησης του Συλλόγου, η οποία είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει μια σοβαρή διαχείριση στο μέλλον. Η νέα διοίκηση, με την υποστήριξη και την αφοσίωση των μετόχων και των πιστωτών μας, είναι βαθιά ευγνώμων για όλη τη στήριξη που έλαβε τόσο εντός όσο και εκτός του Συλλόγου, ιδιαίτερα από τους φιλάθλους, το προσωπικό, τους παίκτες, τους συνεργάτες και τους αιρετούς αξιωματούχους.
Η σημερινή απόφαση αποτελεί το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την Ολιμπίκ Λιόν. Μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε στους αθλητικούς στόχους, προετοιμαζόμενοι πλήρως για την επόμενη σεζόν.»
Οπαδοί της Μπαρτσελόνα προμηθεύουν -μέσω της μαύρης αγοράς- εισιτήρια σε αυτούς του Ολυμπιακού και η καταλανική ομάδα παίρνει μέτρα για να μην γίνει... ερυθρόλευκο το γήπεδό της.
Ο Φαμπιάν Χιουρτσέλερ μίλησε ενόψει του Λίβερπουλ - Μπράιτον και παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Στέφανου Τζίμα, όσο και στην μεγάλη επίδραση που έχει ο Μπάμπης Κωστούλας στην ομάδα του.
Την πρόσληψη του Ισπανού, Άλβαρο Ρούμπιο, στο πόστο του προπονητή της Β' ομάδα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Νίκος Τοπολιάτης ανέλαβε χρέη Deputy Head της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας.