Στα μισά της νύχτας στο ΟΑΚΑ και η Εφές πήγε στα αποδυτήρια με πλεονέκτημα οκτώ πόντων. Μια καταπληκτική επιθετική συγκομιδή 48 σε 20 λεπτά που δεν είναι απλή υπόθεση. Πολλώ δε μάλλον σε μια τέτοια έδρα, και σε κατάσταση playoffs.
Πώς έκαναν οι Τούρκοι αυτό το 48-40; Εν πολλοίς με ένα απίθανο ρεσιτάλ στη δεύτερη περίοδο όταν και πέτυχαν 30 πόντους.
Έχασαν 18-21 στην πρώτη περίοδο, βρέθηκαν να χάνουν και 20-30. Και κάπου εκεί πάτησαν το γκάζι. Ουσιαστικά ένα επιμέρους 28-10 σε 7:30 έχουν δημιουργήσει αυτή την κατάσταση.
Σε αυτό το διάστημα ο Ντέρικ Γουίλις πέτυχε 11 πόντους ενώ μπήκε στην εξίσωση και ο Σέιν Λάρκιν (5π) που έκλεισε άποντος την πρώτη περίοδο.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.
Αυτές είναι οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.