Πάπας Φραγκίσκος: Τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου για τον θάνατό του
Ο Πάπας Φραγκίσκος άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα του Πάσχα. Σήμερα η είδηση του θανάτου του μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.
Ο Πάπας Φραγκίσκος ή αλλιώς ο Πάπας των Φτωχών, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών.
Έχοντας αφήσει ένα ξεχωριστό αποτύπωμα ως ποντίφικας, ο θάνατός του έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη και συγκίνηση. Όπως πολλοί συνήθιζαν να λένε ο Πάπας Φραγκίσκος δεν ήταν μόνο ο πνευματικός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά και μια παγκόσμια φωνή υπέρ των φτωχών, των μεταναστών και των περιθωριοποιημένων.
Η είδηση του θανάτου του κυριαρχεί σήμερα σχεδόν σε όλα τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, ενώ εκτενή είναι και τα ρεπορτάζ για τη ζωή του πριν και κατά τη διάρκεια της παπικής του θητείας.
Πάπας Φραγκίσκος: Τα πρωτοσέλιδα για τον θάνατό του
Guardian: «Ο πρωτοποριακός ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, πεθαίνει σε ηλικία 88 ετών»

«Ο πάπας του λαού», γράφει η Daily Mirror, για έναν ποντίφικα που πάλεψε όλη του τη ζωή για τους φτωχούς και τους ξεχασμένους.

«Μια τελευταία πασχαλινή ευλογία και το έργο του είχε ολοκληρωθεί», γράφει με τη σειρά της στο πρωτοσέλιδό της η Daily Telegraph.

«Αντίο», γράφει η γαλλική Le Figaro στο πρωτοσέλιδό της.

«Ο πάπας των αποκλεισμένων», σημειώνει η Corriere Della Sera.

«Εκσυγχρονιστής ποντίφικας σε μια εποχή λαϊκισμού και πόλωσης» είναι ο τίτλος των Financial Times για τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας, που ήταν γνωστός για τις προσπάθειές του να γεφυρώσει πολιτικά και θρησκευτικά χάσματα.

Τέλος, η εφημερίδα The Sun κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Αληθινά Ευλογημένος».

- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
- Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά
- Ρεύμα: Τα νέα πορτοκαλί τιμολόγια και πότε μας συμφέρουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442