Νάπολι – Έμπολι 3-0: Μείωσε στους 3 και παραμένει στο κυνήγι του τίτλου
Η Νάπολι επικράτησε με 3-0 της Έμπολι στο «Ντιέγκο Μαρανόντα» έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ - Στο -3 από την Ίντερ μετά την αποψινή νίκη.
Η Νάπολι επικράτησε με 3-0 της Έμπολι και μείωσε στο -3 τη διαφορά της από την πρωτοπόρο της Serie A, Ίντερ, παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «παρτενοπέι», ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, ενώ έφτασε και μία ανάσα από το χατ τρικ στο δεύτερο ημίχρονο, το πλασέ όμως που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι της Έμπολι.
Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη και την 19η θέση στο -2 από την 17η Λέτσε. Η Έμπολι δεν απείλησε ποτέ ιδιαίτερα τους γηπεδούχους και μοιραία έχασε με 3-0.
Η Νάπολι μπήκε σε θέση οδηγού από νωρίς στο παιχνίδι με τον ΜακΤόμινεϊ να σκοράρει με πανέμορφο σουτ, κάνοντας το 1-0 στο 18ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Λουκάκου. Το 2-0 έκανε ο Βέλγος επιθετικός, που από δημιουργός έγινε εκτελεστής στο 56ο λεπτό, βγήκε απέναντι από τον Βάσκες και τον πλάσαρε εύστοχα.
Το τελικό 3-0 έκανε και πάλι ο Σκωτσέζος μέσος της Νάπολι, αυτή τη φορά με κεφαλιά στο 61ο λεπτό και έπειτα από πάσα του Ρομέλου Λουκάκου και πάλι.
Εξαιρετική προσπάθεια από την Πάφο που είχε δοκάρι κι ευκαιρίες στο 0-0, με τη Γιουβέντους να επικρατεί τελικά με 2-0, σκοράροντας δύο φορές μέσα σε 6 λεπτά με ΜακΚένι (67΄) και Ντέιβιντ (73').
Δείτε όλα τα γκολ που μπήκαν στα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League - Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική.
Στο «κόλπο της πρόκρισης» η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που με πρωταγωνιστή τον Ρίος (γκολ και ασίστ), κέρδισε τη Νάπολι με 2-0. Έτσι την πλησίασε στον βαθμό στη μάχη για την 24άδα.