Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει καλύτερα! (pics)

Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει καλύτερα! (pics)

Τα λάθη στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού αλλά και η τραγική ατομική απόδοση της πλειοψηφίας των παικτών, δεν έφεραν μόνο την ήττα αλλά και την οριστική απώλεια του τίτλου.

Όταν πας στο εκτός έδρας ντέρμπι με την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος με την άμυνα να κάνει τραγικά λάθη και δύο μόνο παίκτες να δικαιολογούν την επιλογή τους, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα περισσότερο από μία βαριά ήττα.

Αυτή ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού στο βραδινό ματς της Κυριακής, μία εμφάνιση που έφερε φυσιολογικά την ήττα με το ευρύ 4-2 και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά με τον Ολυμπιακό, προκαλώντας την αντίδραση του Ουναϊ μετά το ματς που είπε εμφατικά: «Ενδεχομένως να μην κατανοούμε σε ποια ομάδα παίζουμε, ο Παναθηναϊκός αξίζει καλύτερα»

Ωστόσο, όπως αποτυπώθηκε εύγλωττά στο γήπεδο αυτός ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει καλύτερα, καθώς και στα τέσσερα γκολ η αντιμετώπιση των αντιπάλων ποδοσφαιριστών ήταν επιπέδου κατηγορίας ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

Στη φάση του πρώτου γκολ, μόλις 50 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, το λάθος του Ντραγκόφσκι είναι ανάξιο ακόμα και σχολιασμού, αλλά δεν πρέπει να επικεντρωθούν όλες οι κατηγορίες ατον Πολωνό τερματοφύλακα. Λανθασμένη ήταν και η επιλογή του πολύπειρου Ινγκασον να γυρίσει πίσω τη μπάλα, γνωρίζοντας ότι ο Γιάρεμτσουκ είναι μέσα στη φάση και διεκδικεί τη μπάλα.

Στο 2-0 η μπάλα ήταν στην κατοχή του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή με τον Ουναχί παρότι έχει αρκετές επιλογές για μεταβίβαση, να τη χάνει εύκολα και στη συνέχεια ο παραλήπτης Τσικίνιο να αδειάζει τον Αράο και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 3-1 εκεί που κατευθύνεται η μπάλα από τη σέντρα του Ροντινέι, είναι ο Γιάρεμτσουκ και …τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού. Ωστόσο οι Αράο, Γεντβάι, Σιώπης και Βαγιαννίδης απλώς κοιτούν τον Ουκρανό επιθετικό και δεν επιχειρούν ούτε καν ένα άλμα, για να προλάβουν τη μπάλα πριν πάει στον «ερυθρόλευκο» παίκτη.

Παρόμοια φάση και στο 4-2 του Ολυμπιακού με τον Μπάμπη Κωστούλα να παίρνει την κεφαλιά έχοντας… πέντε παίκτες του «τριφυλλιού» κοντά του, από τους οποίους ο Φώτης Ιωαννίδης επιχείρησε να εμποδίσει αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα!

Όταν λοιπόν σε ένα τόσο καθοριστικό ματς, όλα τα γκολ είναι ευγενική προσφορά στον αντίπαλο, δεν μπορεί να διεκδικείς καλύτερη τύχη στο συγκεκριμένο παιχνίδι και φυσικά δεν μπορείς να θεωρείσαι σοβαρός διεκδικητής του τίτλου. Αυτή είναι η αλήθεια για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και όποιος φίλος του «τριφυλλιού» δεν θέλει να το παραδεχθεί, μόνο κακό προκαλεί στην ομάδα.

Πέρα, όμως, από την άμυνα, υπάρχει και η ατομική απόδοση των «πρασίνων» που αποτελεί καθρέπτη της συνολικής εμφάνισης. Από τους 15 που χρησιμοποίησε ο Ρουϊ Βιτόρια, ο Βαγιαννίδης σε πρώτο λόγο και μετά ο Ιωαννίδης, ίδρωσαν τη φανέλα, έδωσαν μάχες και δικαιολόγησαν την επιλογή τους από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Οι υπόλοιποι ήταν σα να μην μπήκαν στο γήπεδο, όπως παραδέχθηκε και ο Ουναχί στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του ντέρμπι. Ωστόσο το αυτομαστίγωμα μετά εορτής και η αυτολύπηση, δεν σε καθιστούν αυτομάτως και ανταγωνιστικό, πολύ περισσότερο δεν φέρνουν και τίτλους.

Και ο Παναθηναϊκός μετρά μία ακόμη χρονιά χωρίς πρωτάθλημα και χωρίς κανέναν τίτλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο