Απόντος του Τεντόγλου, το χρυσό στο μήκος κρίθηκε στο τελευταίο άλμα
Ο Βούλγαρος Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ με άλμα μόλις στα 8.13μ πήρε την πρωτιά στο μήκος στο πανευρωπαϊκό κλειστού στίβου στην Ολλανδία
Η απουσία του Μίλτου Τεντόγλου από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Άπελντοορν άφησε ανοιχτό τον δρόμο για έναν νέο πρωταθλητή στο μήκος.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του αγωνίσματος τα τελευταία χρόνια, λόγω γρίπης δεν συμμετείχε στη διοργάνωση, δημιουργώντας ένα διαφορετικό σκηνικό στη μάχη για τα μετάλλια.
Αυτή η μάχη κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία προσπάθεια. Ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι, το μεγάλο φαβορί από την αρχή του τελικού, φαινόταν να έχει εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8,12 μέτρα, το οποίο ισοφάρισε στη συνέχεια με 8,12 και ο (Κουβανός, αλλά πολιτογραφημένος Ισπανός) Λέστερ Λεσκάϊ. Ωστόσο, ο Φουρλάνι είχε το προβάδισμα χάρη στο δεύτερο καλύτερο άλμα του (8,10).
Όμως, εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ιταλός θα έπαιρνε τον τίτλο, ήρθε το τελευταίο άλμα του Βούλγαρου Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ να ανατρέψει τα δεδομένα. Με 8,13 μέτρα στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, ο Βούλγαρος πήρε τη νίκη στο νήμα, αφήνοντας τον Φουρλάνι στη δεύτερη θέση.
Ο Λεσκάι, ο οποίος απέκτησε την ισπανική υπηκοότητα μόλις τον Δεκέμβριο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 8,12 μέτρα, σε έναν αγώνα όπου είχε μόλις τρία έγκυρα άλματα. Παρά την περιορισμένη συμμετοχή του στον τελικό, το αποτέλεσμα του ήταν αρκετό για να τον φέρει στο βάθρο.
Ο αγώνας στο μήκος απέδειξε πως, ακόμα και με την απουσία του κορυφαίου άλτη των τελευταίων ετών, το επίπεδο του αγωνίσματος παραμένει εξαιρετικά υψηλό και γεμάτο ανατροπές, με το χρυσό να κρίνεται στο τελευταίο άλμα. Το 8.13 όπου κρίθηκε το χρυσό φαντάζει άλμα που θα είχε ο Τεντόγλου αν η γρίπη δεν του έφραζε το δρόμο για να κατέβει στο πανευρωπαϊκό. Αν…
- Η βαθμολογία στη League Phase του Champions League και η θέση του Ολυμπιακού
- Γιουβέντους – Πάφος FC 2-0: Οι μαχητικοί Κύπριοι «λύγισαν» από δύο γκολ σε έξι λεπτά (vid)
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Μπενφίκα – Νάπολι 2-0: «Ζωντανοί» για πρόκριση οι «Αετοί» (vid)
- Λεβερκούζεν – Νιουκάστλ 2-2: Ο Γκριμάλντο στο 88΄ έστειλε την Μπάγερ στους 9 βαθμούς πριν το Καραϊσκάκη (vid)
- Μπριζ – Άρσεναλ 0-3: Άνετοι, ωραίοι και 6Χ6 για τους Κανονιέρηδες (vid)
- Ντόρτμουντ – Μπόντο Γκλιμτ 2-2: Οι Νορβηγοί έριξαν «βόμβα» στη Γερμανία (vid)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή, γα την αρμάδα του Γκουαρντιόλα (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442