Πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή, κατά διαστήματα, εμφάνιση ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμη μία εντός έδρας νίκη επικρατώντας αυτή τη φορά της Ρεάλ Μαδρίτης με 85-70 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Euroleague.
Στο 18-10 οι Πράσινοι που αγκαλιάζουν την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας, στο 14-14 οι Ισπανοί που βλέπουν τα πράγματα να ζορίζουν.
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα από την στιγμή που πέρασε μπροστά και νίκησε τους «μερένγκες» που δείχνουν πως χρειάζονται ένα μεγάλο σερί για να μην κινδυνέψουν να μείνουν εκτός δεκάδας.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κέντρικ Ναν με 18 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες των Ντίνου Μήτογλου και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, ο Μάριο Χεζόνια σταμάτησε στους 18 πόντους και ο Γουόλτερ Ταβάρες στους 16.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και άστοχες αφού χρειάστηκαν δύο λεπτά για να σκοράρουν το πρώτο καλάθι του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +3 (7-4) στο 4′ και στο +7 (14-7) στο 7′, δείχνοντας να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Ένα λεπτό αργότερα οι Πράσινοι έφτασαν και στο +8 με το 19-11, ενώ με πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ναν κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο με διψήφια διαφορά και το 24-13.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρέθηκε και στο +12 (27-15) με ένα σουτ του Μήτογλου στο 11′. Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε εκεί και με ένα μεγάλο σουτ του Ναν έστειλε τη διαφορά στο +14 (33-19). Η Ρεάλ μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και να εκμεταλλευτεί την αστοχία του Παναθηναϊκού στα επόμενα λεπτά, μειώνοντας σε 33-27 στο 15′. Από εκεί και πέρα οι δύο αντίπαλοι έμειναν κοντά στο σκορ και έτσι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 40-33.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να χτυπά τον Ταβάρες με τον Γκέιμπριελ, αφού ο Νοτιοσουδανός ήταν πιο γρήγορος από τον γίγαντα της Ρεάλ και με ένα 8-0 βρέθηκε στο 48-33 στο 22′. Η αντίδραση των «μερένγκες» ήταν άμεση τρέχοντας ένα σερί 9-0 για να μειώσουν σε 48-42 στο 34′. Οι παίκτες του Τσους Ματέο συνέχισαν να πιέζουν, πλησιάζοντας στους τέσσερις (50-46) στο 25′, αλλά οι Πράσινοι απάντησαν και βρέθηκαν ξανά σε διψήφια διαφορά με το 59-48 στο 27′. Κάτι που διατήρησε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε στο 63-53 υπέρ του «τριφυλλιού».
Η Ρεάλ άρχισε καλύτερο το τελευταίο δεκάλεπτο μειώνοντας σε 63-57 στο 32′, όμως ο Παναθηναϊκός βρέθηκε εκ νέου μπροστά με διψήφιο προβάδισμα στο 34′ με το 70-59. Κάπου εκεί το παιχνίδι άρχισε να παίρνει τον… δρόμο του, με τους Πράσινους να διαχειρίζονται άψογα το προβάδισμα που είχαν χτίσει, παίρνοντας έτσι το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 85-70.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σε ένα ματς στο οποίο έγινε ροντέο στο τέλος, η Μίλαν έσωσε τον βαθμό με γκολ του Λεάο στο 90+2' - Θα πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» στη Τζένοα η οποία έχασε πέναλτι με τον Στάντσιου στο 90+9'.
Οι χρήστες του TikTok θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε στιγμιότυπα αγώνων και σε βίντεο από τα παρασκήνια. Ακόμη, σε συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και σε ηχογραφήσεις από κάμερα θώρακος διαιτητή