Εννέα νεκροί και 442 τραυματίες σε 382 τροχαία τον Φεβρουάριο στην Αττική
Τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα σημειώθηκαν λόγω απρόσεκτης οδήγησης, παραβίασης πινακίδων από τους οδηγούς, αλλά και παραβίασης των κανόνων κυκλοφορίας από τους πεζούς
Εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 442 τραυματίστηκαν (14 σοβαρά, 428 ελαφρά) σε 382 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο στην περιοχή της Αττικής.
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαία Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Οι περισσότεροι παραβίασαν το όριο ταχύτητας
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, βεβαιώθηκαν 36.294 παραβάσεις, από τις οποίες 727 σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
• 1.138 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 44 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
• 3.428 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
• 424 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
• 509 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 1.687 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 1.302 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και
• 85 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.
Τροχαία: Πάνω από 700 οδηγοί εντοπίστηκαν μεθυσμένοι σε 15 ημέρες
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι μία από τις βασικές αιτίες για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ, κατά το χρονικό διάστημα από 1-2-2025 έως και 16-2-2025, διενεργήθηκαν 7.285 τροχονομικοί έλεγχοι με συσκευή αλκοολόμετρου, όπου βεβαιώθηκαν συνολικά 792 παραβάσεις, επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 27 σε βαθμό πλημμελήματος.
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)



















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442