Υπόθεση ενός ημιχρόνου ήταν για την Μπιλμπάο η αναμέτρηση με την ουραγό Βαγιαδολίδ στο «Σαν Μαμές», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της La Liga. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προηγήθηκε 4-0 στο πρώτο μισό του αγώνα, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να φτάσει τελικά στο εντυπωσιακό 7-1 (δείτε εδώ τα highlights).
Οι Βάσκοι παραμένουν στην τέταρτη θέση, στο +4 από τη Βιγιαρεάλ που ακολουθεί, αλλά και σε -σχετική- επαφή με την πρώτη τριάδα της κατάταξης, ενώ στον αντίποδα η Βαγιαδολίδ μοιάζει να έχει αποδεχθεί τον επερχόμενο υποβιβασμό της.
Ο Χαουρεγιθάρ με σουτ στο 10′ εκανε το 1-0 και στο 35′ ο Νίκο Γουίλαμς έκανε το 2-0 με ωραία ενέργεια και σουτ. Στο 43′ ο Μαοράν έκανε το 3-0 και στο 45′ ο Σανσέτ το 4-0. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 47′ ο Σιλά μείωσε σε 4-1, αλλά στο 55′ η Βιαγιαδολίδ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιούριτς. Στο 65′ ο Νίκο έκανε το 5-1, στο 69′ ο Γουρουθέτα έγραψε το 6-1 και το τελικό 7-1 διαμόρφωσε ο Ινιάκι στο 86′.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.