Καλλιακμάνης: «Με ποια κριτήρια έστειλαν δολοφόνους στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας;»
Η μεταγωγή τους στις φυλακές Κασσαβέτειας - και μάλιστα σε αφύλακτη στάνη - έγινε το 2024 και πρέπει να απαντήσει σχετικά το υπουργείο Δικαιοσύνης, λέει ο Καλλιακμάνης
Άφαντοι παραμένουν οι δύο σκληροί κακοποιοί που δραπέτευσαν από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, στη Μαγνησία, την επομένη της Πρωτοχρονιάς σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Η αναζήτηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Στην απόδρασή τους, η οποία έγινε αντιληπτή τέσσερις ώρες μετά, αναφέρθηκε o επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής μιλώντας στο MEGA όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι την απόφαση για το ποιοι κρατούμενοι θα μεταβούν σε αγροτικές φυλακές την λαμβάνει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.
Όπως είπε, οι συγκεκριμένοι δραπέτες «ήταν δολοφόνοι, ήταν σε εγκληματική οργάνωση που προφανώς σχετίζεται και με συμβόλαια θανάτου και κάποιοι αποφάσισαν να τους στείλουν σε αγροτικές φυλακές».
Και μάλιστα, συνέχισε ο ίδιος, «δεν ήταν μόνο αυτό, τους έστειλαν στο ποιμνιοστάσιο, ένα χιλιόμετρο από το κεντρικό κτίριο των αγροτικών φυλακών, σε μια στάνη που δεν φυλάσσεται. Και απ’ ό,τι φαίνεται δεν είχαν καν επιτήρηση».
«Κάποιοι αποφάσισαν να στείλουν σε αγροτικές φυλακές δολοφόνους σχετιζόμενους με συμβόλαια θανάτου»
«Με παραξένεψε» πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Καλλιακμάνης, «ότι στα Μέσα διοχετεύτηκε η πληροφορία ότι η απόφαση της μεταγωγής πάρθηκε το ’19, αλλά πάρθηκε το ’24. Να απαντήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης με ποια κριτήρια και πότε ακριβώς μεταφέρθηκαν οι δύο δραπέτες στις αγροτικές φυλακές».
Κανένα ίχνος τους μέχρι στιγμής
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί κατάφεραν να δραπετεύσουν από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, όπου κρατούνταν σε μη περιφραγμένο χώρο, εργαζόμενοι ως βοσκοί.
Η απόδραση έγινε αντιληπτή με μεγάλη καθυστέρηση, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάλαβαν ότι οι δύο κρατούμενοι δεν είχαν επιστρέψει από τον αφύλακτο στάβλο στα δωμάτιά τους.
Αμέσως πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στα σύνορα, σε λιμάνια και αεροδρόμια, αλλά και σε περιοχές της δυτικής Αττικής, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι μπορεί να βρίσκονται, χωρίς ωστόσο, κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
- Ρατσισμός, fake news και χορός YMCA: Στην τελευταία του ομιλία ο Τραμπ επιστρέφει στις προεκλογικές του τακτικές
- Daikin Altherma 4 H: Η αντλία θερμότητας νέας γενιάς που αναβαθμίζει τον χώρο μας σε ένα αποδοτικό και άνετο περιβάλλον
- Μαρόκο: Φονική κατάρρευση κτιρίων – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 16 τραυματίες
- Δήμος Αναστασιάδης: «Η 2η εγκυμοσύνη της Τζένης ήταν σοκαριστική, ο γιατρός μας το είχε απαγορεύσει»
- «Στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο ο Μόρις – Πλήρης συμφωνία με τον Ολυμπιακό»
- Υπόμνημα της δημάρχου Γαύδου στην κυβέρνηση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί
- Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Λουίτζι Μαντζιόνε: Τι δείχνουν οι κάμερες ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Ταΰγετος: Αίσιο τέλος για τον 28χρονο Γάλλο πεζοπόρο που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442