Ο Παναθηναϊκός από 20ος ανέβηκε 13ος (pic)
Δραματική η εξέλιξη της τελευταίας αγωνιστικής του Κόνφερενς με τον Παναθηναϊκό να φτάνει ακόμη και στη 12η θέση, αλλά...
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την έκτη και τελευταία αγωνιστική της League Phase από την 18η θέση. Βρέθηκε 19ος ακόμη και 20ος όταν προηγήθηκε η Βίκινγκουρ στην Αυστρία επί της ΛΑΣΚ, αλλά στο ημίχρονο, έχοντας σκοράρει, ανέβηκε στην 16η θέση.
Τα γκολ που πέτυχε στη συνέχεια παράλληλα με τα άλλα αποτελέσματα τον έφεραν μέχρι και την 12η θέση. Τελικά στις καθυστερήσεις το γκολ της Πάφου στην Ελβετία (ισοφάρισε 2-2 τη Λουγκάνο) τον έριξε τελικά στην 13 θέση.
Αυτό σημαίνει ότι στα πλεϊ οφ θα παίξει είτε με την Βίκινγκουρ από την Ισλανδία είτε με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα την οποία αντιμετώπισε και στην πρεμιέρα (1-1 στη Βοσνία).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 13 και 20 Φεβρουαρίου του 2025.
Ο ΠΑΟ επειδή τερμάτισε στις θέσεις 9-16 θα έχει το αβαντάζ να παίξει τη ρεβάνς στην έδρα του.
Μετά με Φιορεντίνα ή Ραπίντ Βιέννης
Εφόσον οι «πράσινοι» προκριθούν τότε στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσουν Φιορεντίνα ή την Ραπίντ Βιέννης.
Η εξέλιξη για τον ΠΑΟ:
Θέση Αγώνας/Γκολ
18. Στην αρχή των αγώνων
19. Μόλντε – Μλάντα 0-1
20. LASK-Βίκινγκουρ 0-1
19. LASK – Βίκινγκουρ 1-1
16. ΠΑΟ – Ντινάμο Μινσκ 1-0
16. Ημίχρονο
13. ΠΑΟ – Ντινάμο Μινσκ 2-0
12. ΠΑΟ – Ντινάμο Μινσκ 3-0
13. Λουγκάνο – Πάφος 2-2
Ο Παναθηναϊκός πήρε την 13η θέση σε ισοβαθμία στους 10 βαθμούς με Πάφο, Ολίμπια, Μπέτις και Χαϊντενχαϊμ.
Στην πενταπλή ισοβαθμία η Πάφος είχε διαφορά τερμάτων +4, ο ΠΑΟ +3, η Ολίμπια Λιουμπλιάνας +1, όπως και η Μπέτις, ενώ στο «0» ήταν με 7-7 τέρματα η γερμανική ομάδα.

Το σημαντικό είναι ότι στους «16» απέφυγε την Τσέλσι, αλλά θα πέσει πάνω σε δυο από τα επόμενα φαβορί: η φιναλίστ των δυο τελευταίων διοργανώσεων Φιορεντίνα ή την Ραπίντ Βιέννης (τέρμάτισαν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα).
Αν έμενε 12ος θα αντιμετώπιζε στα Play Off, Τσέλιε ή Ομόνοια και στη φάση των «16», Τζουργκάρντεν ή Λουγκάνο.
Το συνολικό ποσό που έχει εξασφαλίσει το «τριφύλλι» ως τώρα στη φετινή του πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ είναι 7.842.000 ευρώ.
- Τότεναμ: Βουτιά στο κενό…
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Λεμπρόν Τζέιμς: Ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο NBA για τον «Βασιλιά»
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442