Ο Μαξ Φερστάπεν είναι πεπεισμένος ότι θα είχε κατακτήσει τον εφετινό τίτλο των οδηγών στη Formula 1, εάν οδηγούσε για λογαριασμό της McLaren ή της Ferrari, αντί για το μονοθέσιο της Red Bull.
Ο Ολλανδός στέφθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής, δύο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, με την πέμπτη θέση που κατέκτησε στο Grand Prix του Λας Βέγκας, θέτοντας εκτός «κούρσας» τον -τελευταίο διεκδικητή του «στέμματος»- Λάντο Νόρις.
Ο Φερστάπεν ξεκίνησε το 2024 με την RB20 να είναι το κυρίαρχο μονοθέσιο και να πανηγυρίζει τέσσερις νίκες στους πρώτους πέντε αγώνες της σεζόν.
Τι είπε για McLaren και Ferrari
Όμως, από το Μάιο η McLaren άρχισε να κάνει ένα τεράστιο άλμα και να «κλείνει την ψαλίδα» χάρη στις αναβαθμίσεις που έφερε στο μονοθέσιό της και οι οποίες χάρισαν στον Λάντο Νόρις την «παρθενική» νίκη της καριέρας του στο γκραν πρι του Μαϊάμι. Επίσης, στη διάρκεια της σεζόν πανηγύρισαν νίκες τόσο η Ferrari, όσο και η Mercedes.
Όμως, ο Ολλανδός υποστήριξε ότι «για το 70% της σεζόν δεν είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο» και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα είχε πανηγυρίσει τον φετινό τίτλο οδηγώντας τα μονοθέσια των κοντινότερων ανταγωνιστών του.
Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να έχει κατακτήσει τον τίτλο με τη McLaren, απάντησε: «Ναι, ακόμη νωρίτερα, οπότε (θα ήμουν) ακόμη πιο μπροστά. Με τη Ferrari, λίγο-πολύ το ίδιο νομίζω. Με τη Mercedes, όχι. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν πιο δύσκολο».
Οπαδοί της Μπαρτσελόνα προμηθεύουν -μέσω της μαύρης αγοράς- εισιτήρια σε αυτούς του Ολυμπιακού και η καταλανική ομάδα παίρνει μέτρα για να μην γίνει... ερυθρόλευκο το γήπεδό της.
Ο Φαμπιάν Χιουρτσέλερ μίλησε ενόψει του Λίβερπουλ - Μπράιτον και παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Στέφανου Τζίμα, όσο και στην μεγάλη επίδραση που έχει ο Μπάμπης Κωστούλας στην ομάδα του.
Την πρόσληψη του Ισπανού, Άλβαρο Ρούμπιο, στο πόστο του προπονητή της Β' ομάδα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Νίκος Τοπολιάτης ανέλαβε χρέη Deputy Head της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας.