Με ηγέτη τον Ρασάντ Βον (17π., 6ρ.), double double του Γόντικα (10π., 10ρ.) και εύστοχο στο τέλος από τη γραμμή των βολών τον Θοδωρή Ζάρα, το Λαύριο πέρασε νικηφόρα, με 84-80, από το κλειστό του Αγίου Θωμά απέναντι στο Μαρούσι για την 7η αγωνιστική της Greek Basketball League και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Η ομάδα του Κώστα Μέξα πανηγύρισε την 3η διαδοχική νίκη της και στο σύνολο (3-4), ενώ αυτή του Ηλία Ζούρου υποχώρησε στο 2-5.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις ακόμη παίκτες διψήφιους, τους Κόνιαρη με 13 πόντους (2/2 τρίποντα), Βασίλη Μουράτο με 11 π. (0/4 τρίποντα) και 8 ασίστ, αλλά και με τον Κωστή Γόντικα να σημειώνει double double, με 10 πόντους και ριμπάουντ. Double double σημείωσε και ο Σίριλ Λανγκεβαϊν (20π., 10ρ.) για το Μαρούσι, ενώ Ο Έλβαρ Φρίντρικσον πρόσθεσε 16 πόντους, ενώ ο Μάρκους Κιν ήταν επίσης εξαιρετικός, με 13 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ.
Προβάδισμα με βραχεία κεφαλή (16-15) πήρε το Μαρούσι, στο τέλος της 1ης περιόδου, για να εμφανιστεί ανώτερο το Λαύριο στη 2η περίοδο και οικοδομήσει διαφορά 8 πόντων (33-41), βρίσκοντας λύσεις αρχικά από Κόνιαρη και Γκρίφιν και εν συνεχεία από Γόντικα και Μουράτο.
Όμως, στην 3η περίοδο, οι γηπεδούχοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 26-12, με τον Σίριλ Λανγκεβαϊν να είναι ασταμάτητος σε αυτό το διάστημα. Το Μαρούσι μπήκε στο +6 (59-53) στην 4η περίοδο, αλλά άντεξε στην αντεπίθεση του Λαυρίου μέχρι το πρώτο μισό. Οι παίκτες του Κώστα Μέξα μετέτραψαν το εις βάρος τους 64-60, 4:49» πριν τη λήξη, στο τελικό 80-84 και πανηγύρισαν μία τρίτη διαδοχική νίκη.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε πως θα γυρίσει στους πάγκους μόνο αν βρει το κατάλληλο κίνητρο και ο Άρης Betsson του Ρίτσαρντ Σιάο δείχνει ικανός να του το προσφέρει στο προσεχές μέλλον.