Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ενώ επιθυμία της οικογένειας ήταν, αντί στεφάνων, να γίνει δωρεά στα παιδικά χωριά SOS.
Ο Αλέξης Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1944. Είχε γράψει δεκάδες τραγούδια, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Δούκισσα, ο Γιάννης Πάριος, ο Φίλιππος Νικολάου, η Τζένη Βάνου, η Μαντώ, η Άντζελα Δημητρίου είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει τα κομμάτια του. Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε συνθέσει τη μουσική σε τουλάχιστον 300 τραγούδια όπως το «Στο Άδειο Μου Πακέτο» και το «Τολμώ» της Μαρινέλλας.
Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και η Μαρία Χατζηνάσιου.
Ο Αλέξης Παπαδημητρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία μουσική κληρονομιά. Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια του ήταν τα «Είσαι παντού και πουθενά», «Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος» κ.ά.
Η Έλλη Στάη.
Η Μαίρη Αυγερινοπούλου.
O Αλέξης Παπαδημητρίου είχε γράψει τραγούδια για τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Αλέκα Κανελλίδου, Αντώνη Καλογιάννη, Φίλιππο Νικολάου, Γιάννη Πάριο, Θέμη Αδαμαντίδη κ.α.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας