• Την μουλιάζουμε σε νερό για 30΄ και στη συνέχεια την στραγγίζουμε.
• Τη βάζουμε σε κατσαρόλα και την καλύπτουμε με νερό (5 δάχτυλα επιπλέον).
• Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε καλά.
• Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο.
• Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει καλά, 30΄ έως 45΄ (δεν ανακατεύουμε από την ώρα που θα πάρει βράση διότι θα κολλήσει).
• Αφού βράσει καλά, σβήνουμε τη φωτιά και με ξύλινη κουτάλα την ανακατεύουμε συνεχώς, να κρεμώσει, ή την περνάμε από μύλο λαχανικών για να αποκτήσει βελούδινη υφή.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι.
• Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
• Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την κάπαρη για 3΄-4΄, να γίνουν διάφανα..
• Αν θέλουμε προσθέτουμε και 4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Για το σερβίρισμα
• Σερβίρουμε με κάπαρη και κρεμμύδια σε πιατέλα και τη γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την κάπαρη και τα ντοματίνια.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας