Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Από στόμα σε στόμα»: Το γαστρονομικό βιβλίο γέμισε με «μυρωδιές» και συνταγές το Σεράφειο

«Από στόμα σε στόμα»: Το γαστρονομικό βιβλίο γέμισε με «μυρωδιές» και συνταγές το Σεράφειο

Η παρουσίαση του βιβλίου «Από στόμα σε στόμα» των Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Αναστάσιου Παπαλαζάρου πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο με πλήθος διασήμων να δίνουν το παρών.

H παρουσίαση του βιβλίου «Από στόμα σε στόμα» (εκδόσεις Σταμούλη),των Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Αναστάσιου Παπαλαζάρου πραγματοποιήθηκε 6 Νοεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με ομιλητές την καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Μαίρη Γιαννακούλια, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη και την «γαστρονομική» δημοσιογράφο Νίκη Μηταρέα. Συντονιστής της εκδήλωσης, ήταν ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης. Το βιβλίο προλόγισε ο Άγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης του περιοδικού «Γαστρονόμος».

Το «Από στόμα σε στόμα» έχει μια νοσταλγική διάθεση

Το βιβλίο μαγειρικής, καταφέρνει να συλλέξει πληθώρα συνταγών από «όλα τα πλάτη και μήκη» της Ελλάδας, από τα παλαιότερα χρόνια, οι οποίες κατάφεραν να γίνουν οι γεύσεις του «σήμερα». Το βιβλίο αποτελεί «ωδή» στην μεσογειακή διατροφή, της οποίας η αξία είναι αναγνωρισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, στον ελλαδικό χώρο, παρατηρείται ο «παραγκωνισμός» της μεσογειακής διατροφής και η αντικατάσταση της από την καθαρά δυτική διατροφή.

Για αυτό το λόγο, η διάσημη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο καταξιωμένος διατροφολόγος, Αναστάσιος Παπαλαζάρου πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ένα βιβλίο που αποτελείται από ένα «κράμα» παραδοσιακών ελληνικών συνταγών αλλά και αξιών που έχουν χαθεί είτε αλλοιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Το «Από στόμα σε στόμα» έχει μια νοσταλγική διάθεση καθώς δημιουργεί εικόνες από ένα ξεχασμένο παρελθόν γεύσεων και μυρωδιών. Και ως γνωστών, αυτά τα δύο στοιχεία σημαίνουν συναίσθημα και μνήμη.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επεξεργάζεται κάθε συνταγή με κέφι και γνώση και τη σερβίρει με τρόπο λαχταριστό!

«Από στόμα σε στόμα – Θησαυροί της ελληνικής κουζίνας»

«Οι εκδόσεις Σταμούλη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το εμβληματικό βιβλίο μαγειρικής «Από στόμα σε στόμα – Θησαυροί της ελληνικής κουζίνας». Το βιβλίο υπογράφουν η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με την ομάδα της επιμελήθηκε τις συνταγές, τροποποιώντας ό,τι χρειαζόταν για το καλύτερο αποτέλεσμα και ο κορυφαίος διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου, κάνοντας τις απαραίτητες διατροφικές αναλύσεις και σημάνσεις. Το βιβλίο προλογίζει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Γαστρονόμος» Άγγελος Ρέντουλας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών συνταγών από όλη την Ελλάδα, που συγκέντρωσαν οι συγγραφείς του βιβλίου.

Οι συνταγές αυτές έχουν ταξιδέψει μέσα στον χρόνο από γενιά σε γενιά και έφτασαν μέχρι το σήμερα, χαρίζοντας αδιάκοπα νοστιμιά και υψηλή διατροφική αξία σε όσους τις γεύονται. Κάθε συνταγή κρύβει μια ιστορία, που την κάνει μοναδική. Με έναν μοναδικό τρόπο οι συνταγές του βιβλίου, που δόθηκαν με την συνδρομή ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, συμπλέκονται με τις μνήμες που ξυπνούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις τους, χαρίζοντας στον αναγνώστη ένα ξεχωριστό γευστικό νοσταλγικό ταξίδι», αναφέρουν οι εκδόσεις Σταμούλη στην ηλεκτρονική τους ιστοσελίδα.

«Τι κάνει την ελληνική, παραδοσιακή διατροφή τόσο ξεχωριστή; Από τα Επτάνησα έως τα Δωδεκάνησα ή τον Πόντο, πολύτιμες συνταγές παραδόθηκαν από στόμα σε στόμα αναλλοίωτες, από το μακρινό παρελθόν μέχρι σήμερα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επεξεργάζεται κάθε συνταγή με κέφι και γνώση και τη σερβίρει με τρόπο λαχταριστό! Και ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, με τη διατροφική αξία κάθε πιάτου, αναδεικνύει τη σοφία της παραδοσιακής μας κουζίνας», διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου, βρέθηκε πλήθος διάσημων προσωπικοτήτων, από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024