Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Πειραιά «κέρδισε» το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας

Ο Δήμος Πειραιά «κέρδισε» το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας

Ο Δήμος Πειραιάς επελέγη μεταξύ 6 Ευρωπαϊκών πόλεων.

Με «γεμάτη βαλίτσα» και «ξεχωριστό δώρο» για την προώθηση και προβολή του Δήμου Πειραιά ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού, επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Castellon της Ισπανίας, όπου πραγματοποιήθηκε το 20ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques).

Σε πανηγυρικό κλίμα, με χαρά, ενθουσιασμό και …συρτάκι η πρόταση της Ελλάδος για την φιλοξενία του επόμενου συνεδρίου – με πόλη διοργάνωσης τον Πειραιά – επελέγη ομόφωνα από τους συνέδρους ως η πληρέστερη μεταξύ των προτάσεων της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

Έτσι, το 21ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας θα φιλοξενηθεί τον Νοέμβριο του 2024, στο μεγάλο λιμάνι, με τις εργασίες του να πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στον Πειραιά θα χτυπά η «καρδιά» της Ευρωπαϊκής γαστρονομίας τον Νοέμβριο του 2024.

Στην ελληνική αποστολή μετείχαν: Από την Περιφέρεια Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Κουρή, από τον Δήμο Πειραιά, η Διευθύντρια Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα Βάσω Σωτηρίου, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις & Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, το επίτιμο μέλος της Λ.Α.Ε.Α. Ακρόπολις κα Μαρία Ζησούλη, το μέλος του Acropolis Chef’s Club of Attica κ. Νίκος Φιλλιπίδης, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας κ. Γιώργος Κουκλάκης & Δημήτρης Χαλκιάς και πολλοί συνεργάτες. Η ελληνική παρουσία τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και της Περιφέρειας Αττικής.

Η φιλοξενία του Συνεδρίου στο Πειραιά αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 500 συνέδρους και εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη, αναδεικνύοντας την πόλη ως πρωτοπόρο δύναμη στον τομέα της γαστρονομίας και της οινολογίας.

Πολλαπλά τα οφέλη του Δήμου Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που η πρότασή μας για την φιλοξενία του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, επελέγη μεταξύ 6 χωρών, επιβραβεύοντας την προσπάθειά μας για την ανάδειξη του Πειραιά ως έναν κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Η γαστρονομία είναι μια σημαντική πτυχή της πολιτιστικής ταυτότητας και της κουλτούρας του Πειραιά. Επιδίωξή μας με την παρουσία μας στην Ισπανία ήταν να προβάλλουμε και να αναδείξουμε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της πόλης μας, η οποία μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στον Πειραιά.

Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση του γαστρονομικού μας πλούτου, τόσο με το καθιερωμένο πλέον γαστρονομικό φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά «Piraeus Taste Festival: Sea Food and More» όσο και με πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη γαστρονομία της πόλης μας και τις ξεχωριστές γεύσεις που μόνο ο Πειραιάς μπορεί να προσφέρει.

Είμαι βέβαιος ότι με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού Συνεδρίου τον Νοέμβριο του 2024, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη σε τουριστικό επίπεδο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική και την εξωστρέφειά της. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή για την πόλη μας».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, τόνισε:

«Το γεγονός ότι η πρότασή μας, επελέγη ομόφωνα ως η καλύτερη και πληρέστερη μεταξύ 6 χωρών, είναι για όλους εμάς στον Δήμο Πειραιά μεγάλη τιμή και επιβράβευση της δουλειάς μας. Παράλληλα, αποτελεί επιβεβαίωση της σημασίας του Πειραιά στον γαστρονομικό χάρτη της Ευρώπης και αναγνώριση του πολιτιστικού πλούτου της πόλης μας.

Το συνέδριο θα προσφέρει την ευκαιρία στον Πειραιά να αναδείξει τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας και οινολογίας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής μας. Είναι, επίσης, μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας.

Θα εργαστούμε ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο συνέδριο που θα συμβάλει στην περαιτέρω προβολή του Πειραιά και της ελληνικής γαστρονομίας στο διεθνές προσκήνιο. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», και προσωπικά στον πρόεδρό της κ. Μουζάκη, για την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά του, όπως επίσης και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα που στήριξε από την αρχή την προσπάθεια της πόλης μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) για ανάδειξη του Πειραιά μας ως την πόλη που θα φιλοξενήσει το 21ο Συνέδριό του για το 2024!

Χαίρομαι γιατί στην προσπάθεια για τη δικαίωση της υποψηφιότητάς μας βοήθησα, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, την αγαπημένη φίλη Αντιδήμαρχο

Ανδριάνα Ζαρακέλη, τον πρόεδρο της CEUCO Carlos Martin Cosme και τον φίλο πρόεδρο του Chef’s club Acropolis Κωνσταντίνο Μουζάκη.

Παράλληλα με τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, προωθώ εδώ και δύο χρόνια πρόγραμμα Γαστρονομικού Τουρισμού στην Αττική μας με την ένταξη μας στην πλατφόρμα του Διεθνούς οργανισμού IGCAT (Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism), για την ανάδειξή μας ως Ευρωπαϊκή “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” !

Στο πλαίσιο των δράσεων που θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος και θα κλιμακωθούν έως το 2028, ο Πειραιάς μας θα έχει προνομιακή θέση, αφού τόσο οι πλούσιες πολιτιστικές του παρακαταθήκες, η μεγάλη γαστρονομική του παράδοση, όσο και η υψηλού επιπέδου επιχειρηματικότητα εστίασης που έχει αναπτυχθεί στην πόλη, τον κατατάσσουν πλέον σε κορυφαίο Γαστρονομικό προορισμό!.

Η Περιφέρεια Αττικής έχοντας ήδη εντάξει στην αιγίδα της την οργάνωση του 21ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας -Οινολογίας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Πειραιά για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος!».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024