Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλία Κλάππα

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλία Κλάππα

Η συζήτηση εστιάστηκε στις εξελίξεις σχετικά με το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλία Κλάππα, στον Δήμο Πειραιά.

Κατά τη συνάντηση που έγινε στις 25 Οκτωβρίου, ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν στην πόλη και στη Δικαιοσύνη, ενώ η συζήτηση εστιάστηκε στις εξελίξεις σχετικά με το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, στη συγκοινωνιακή σύνδεση του κέντρου του Πειραιά και του Ηλεκτρικού Σταθμού με το νέο Δικαστικό Μέγαρο και στο θέμα της εγκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επίσης, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση Ημερίδας στον Πειραιά με θέμα «Κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις».

Δημιουργία νέου δικαστικού Μεγάρου Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά  Ηλία Κλάππα, με τον οποίο είχαμε μια παραγωγική συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο ασφαλώς τις θετικές εξελίξεις για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά, καθώς επίκειται η υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερσή του.

Ένα εμβληματικό έργο για το οποίο ο Δήμος Πειραιά έδωσε «μάχη» μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τους αρμόδιους φορείς και δικαιώθηκε. Επιπλέον, συζητήσαμε για τη συγκοινωνιακή σύνδεση του κέντρου της πόλης και του Ηλεκτρικού Σταθμού με το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, καθώς και συνέργειες μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δικηγορικού Συλλόγου.

Παράλληλα, τον ενημέρωσα για τo μείζον θέμα που εξελίσσεται στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα με την παράνομη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, του παρέδωσα τον φάκελο προκειμένου να τον μελετήσει και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά σε αυτό το ζήτημα. Επιθυμία μας είναι να  ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την διαχρονικά αγαστή συνεργασία με τον Δικηγορικό  Σύλλογο Πειραιά,  ο οποίος είναι ένας από τους ιστορικότερους και πλέον δραστήριους συλλόγους της πόλης μας».

 

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλίας Κλάππας, δήλωσε:

«Επισκέφθηκα τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για να τον συγχαρώ για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Πειραϊκού λαού στο πρόσωπό του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και να του ευχηθώ καλή δημαρχιακή θητεία.

Μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, καθώς μετά την έγκριση των πολεοδομικών όρων από το αρμόδιο Συμβούλιο της Περιφέρειας και τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Ο Δήμαρχος αντιμετώπισε θετικά τις προτάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για τη συγκοινωνιακή σύνδεση του κέντρου της πόλης και του Ηλεκτρικού Σταθμού με το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Εξέφρασα τη στήριξή μου στις ενέργειες του Δημάρχου για την παράνομη εγκατάσταση δομής του ΟΚΑΝΑ στο Ε΄ Διαμέρισμα  της πόλης.

Εκκινώντας από την ίδια ιστορική ευαισθησία και ενόψει της επικείμενης θλιβερής επετείου των 80 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων και τη σφαγή του Διστόμου, αποφασίσαμε τη συνδιοργάνωση στον Πειραιά, την Άνοιξη του 2024, Ημερίδας, με τη συνεργασία των αντίστοιχων Δήμων και Δικηγορικών Συλλόγων, με θέμα: Κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024