Στα 32 του χρόνια ο Σερντάν Σακίρι επιστρέφει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τη Βασιλεία. Ο Ελβετός διεθνής έλυσε το συμβόλαιό του με τους Σικάγο Φάιρ και επιστρέφει «σπίτι».
«Και τα δύο μέρη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση για όλους», εξήγησε ο αθλητικός διευθυντής του αμερικανικού συλλόγου.
Ο Ελβετός επιστρέφει στη Βασιλεία 13 χρόνια αργότερα, έχοντας παίξει σε Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ, Στόουκ Σίτι, Λίβερπουλ, Λυών και Σικάγο Φάιρ. Ο Σακίρι έπαιξε 75 παιχνίδια με τους Σικάγο Φάιρ στα οποία σημείωσε 16 γκολ και έδωσε 20 ασίστ. Είναι 124 φορές διεθνής με την Ελβετία, με την οποία μετράει και 32 γκολ. Στο Euro 2024 ήταν από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του Μουράτ Γιακίν, συμμετέχοντας μάλιστα στο παιχνίδι για τα προημιτελικά με αντίπαλο την Αγγλία.
Ήδη στα social media του ελβετικού συλλόγου ο Σακίρι έκανε τις πρώτες του δηλώσεις και φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της Βασιλείας με το νούμερο 10.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες ο Ελβετός συνδέθηκε από Μέσα στο εξωτερικό με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά όπως αποδείχθηκε, ήταν σενάρια που δεν είχαν καμία βάση, καθώς ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ανακοινώθηκε από τη Βασιλεία.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
LIVE: Ατρόμητος – Κηφισιά. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατρόμητος – Κηφισιά για τη 2η αγωνιστική των play out της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Με δυο γκολ του Αλεξιτς ο Παναιτωλικός πέρασε από την έδρα της ΑΕΛ και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Μαύρα χάλια οι Θεσσαλοί, ο κόσμος αποδοκίμασε και έφευγε από τα γήπεδο.