Ολυμπιακοί Αγώνες: Προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδας η Δαμασιώτη
Η Γεωργία Δαμασιώτη τερμάτισε στην πέμπτη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς των 200 μέτρων πεταλούδας με χρόνο 2:09.55 και πήρε την πρόκριση στα σημερινά ημιτελικά με τον 13ο καλύτερο χρόνο.
Στην παρθενική παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Γεωργία Δαμασιώτη σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα και -εκμεταλλευόμενη και την πολύ μικρή συμμετοχή- θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει στο Παρίσι σε έναν ημιτελικό.
Η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε επίδοση 2:09.55, καταρρίπτοντας το 2:09.74 που είχε η ίδια από τις 25 Ιουνίου 2023 στη Ρώμη. Με το χρόνο αυτό, τερμάτισε 5η στην 3η προκριματική σειρά, κατετάγη 13η (σε σύνολο 19 αθλητριών) και στις 21:45 θα έχει την ευκαιρία να κάνει άλλη μία κούρσα και να κυνηγήσει ενδεχομένως ένα νέο ρεκόρ.
Ταχύτερη των προκριματικών ήταν η Κινέζα Γιουφέι Ζανγκ με 2:06.55, με δεύτερη την Αμερικανίδα Ρέγκαν Σμιθ (2:06.99).

- Η ανάρτηση της Euroleague για το «ερυθρόλευκο» σερί στα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (pic)
- Ρέξαμ – Τσέλσι 2-4: Τα… χρειάστηκαν οι «μπλε», προκρίθηκαν δύσκολο στους «8» του FA Cup
- Κολωνία – Ντόρτμουντ 1-2: Αντίδραση για τους Βεστφαλούς μετά τη Μπάγερν
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-2: «Τρελό» ματς στο «Metropolitano» με νικητές τους «ροχιμπλάνκος»
- LIVE: Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι
- LIVE: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα
- LIVE: Γιουβέντους – Πίζα
- Επιβλητικός o Άρης Betsson με το Μαρούσι Betsson (102-76) – Επιστροφή από το -11 το Περιστέρι Betsson (82-74)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442