Ύδρα: Αλλαγές στην Πυροσβεστική μετά το φιάσκο με τη φωτιά και τα καμμένα 300 στρέμματα
Δύο στελέχη μετακινήθηκαν μετά την παράδοση του πορίσματος του Εσωτερικών Υποθέσεων για τη φωτιά στην Ύδρα.
Μετακινήσεις στην ηγεσία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής (ΔΑΕΕ) καθώς διαπιστώθηκαν λάθη και παραλείψεις στη διαχείριση της έρευνας για την υπόθεση της φωτιάς στην Ύδρα και την εμπλοκή που είχαν οι επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος «Περσεφόνη».
Μετά την ολοκλήρωση και παράδοση του πορίσματος του Εσωτερικών Υποθέσεων στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής ακολούθησαν αλλαγές με τον επικεφαλής της ΔΑΕΕ να κινείται στην Πυροσβεστική Ακαδημία και ένα ακόμη στέλεχος της ίδιας διεύθυνσης στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής.
Σε νέα πόστα τα δύο στελέχη της ΔΑΕΕ
Οι δύο αξιωματικοί που μετακινούνται ήταν τα βασικά στελέχη που είχαν αναλάβει την έρευνα για τη φωτιά της 21ης Ιουνίου 2024.
Ένορκη Διοικητική Εξέταση
Όπως είναι γνωστό από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από τις ενέργειες ή παραλείψεις των ανακριτικών υπαλλήλων που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνα για το συμβάν έχει πραγματοποιήσει και η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας.
Κατάχρησης εξουσίας και η παράλειψη καθήκοντος
Σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας που ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και η παράλειψη καθήκοντος προκύπτουν για τον αρχιπύραρχο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος και για κάποια στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας.
Αναφορικά με τον αρχιπύραρχο του πυροσβεστικού σώματος, την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πήγε στη Βουλιαγμένη για να λάβει καταθέσεις από τους δέκα επιβάτες, Καζάκους μεγιστάνες, και μετά από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους για να φύγουν με ιδιωτική πτήση, αν και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο.
Μάλιστα, ενημέρωσε τον εισαγγελέα αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους.
Ο εντοπισμός, στην διάρκεια της δεύτερης συμπληρωματικής αυτοψίας, υπολειμμάτων τουλάχιστον 15 κροτίδων στην παραλία στην Ύδρα –όπως αποκαλύπτει το in– στον χώρο εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς, δίνει μια διάσταση στην υπόθεση της θαλαμηγού στο όμορφο νησί στο Σαρωνικό. Το εύρημα επιβεβαιώνει τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που άκουσαν ισάριθμους κρότους αλλά δεν είδαν πυροτεχνήματα.
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-127x85.jpg)




















































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442