Στον εισαγγελέα πηγαίνει το πόρισμα για τη φωτιά στην Ύδρα στην οποία εμπλέκονται και οι μεγιστάνες από το Καζακστάν με τη θαλαμηγό τους.
Η υπόθεση με τη φωτιά στην Ύδρα προκάλεσε την οργή των κατοίκων του νησιού
Σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας που ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και η παράλειψη καθήκοντος προκύπτουν για τον αρχιπύραρχο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος και για κάποια στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαλατά δεν ασχολήθηκε ποτέ με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο της ευθύνης της.
Δεν έγινε έρευνα στη θαλαμηγό
Επίσης, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα, το Λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από παραπλέον σκάφος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, αλλά το σκάφος που έφτασε εκεί δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και δεν προέβη σε έρευνα στο σκάφος.
Αναφορικά με τον αρχιπύραρχο του πυροσβεστικού σώματος, την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πήγε στη Βουλιαγμένη για να λάβει καταθέσεις από τους δέκα επιβάτες, Καζάκους μεγιστάνες, και μετά από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους για να φύγουν με ιδιωτική πτήση, αν και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο.
Μάλιστα, ενημέρωσε τον εισαγγελέα αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων