«Ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ» καταγράφει το ΚΚΕ
Η αποτίμηση των ευρωεκλογών από την Κεντρική Επιτροπή, το ανώτατο όργανο του κόμματος
Το ΚΚΕ είναι το πρώτο κόμμα που συνεδρίασε επίσημα και διά του ανώτατου οργάνου του – της Κεντρικής Επιτροπής – προχθές για την αποτίμηση των ευρωεκλογών.
«Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ και της κυρίαρχης πολιτικής που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ»
Η όλη επεξεργασία των αποτελεσμάτων προφανώς έχει αναφορά στο μεγάλο κάδρο της Ευρώπης και των πολιτικών της, που σύμφωνα με την ΚΕ του ΚΚΕ «σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ και της κυρίαρχης πολιτικής που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που ένα τμήμα του εκφράζεται με απεγκλωβισμό εργατικών – λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, με την άνοδο του κύρους και συμπόρευση με το ΚΚΕ».
Κάνουν δε λόγο για σταθερούς δεσμούς του ιστορικού κόμματος με τις λαϊκές δυνάμεις, ενώ εκτιμούν ιδιαίτερα θετικά την άνοδο του κόμματος στα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στην Αττική, όπου αναδείχθηκε τρίτη δύναμη.
Απαξίωση
Ολα αυτά, σημειώνουν στον Περισσό, «σε συνθήκες ενός πρωτοφανούς αποπροσανατολισμού που τροφοδοτούσε η αντιπαράθεση των άλλων κομμάτων, η οποία – όχι τυχαία – πήρε χαρακτήρα εκφυλισμού (π.χ. με τα πόθεν έσχες)».
Το ΚΚΕ κάνει τη δική του ανάγνωση για τη μεγάλη αποχή, αποδίδοντάς τη σε σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, «όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της όπως το Ευρωκοινοβούλιο».
Συμπληρώνει η ΚΕ του ΚΚΕ πως η αποχή, «την οποία προφανώς το ΚΚΕ δεν επικροτεί, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν εκφράζεται με έναν τρόπο που μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή να αφομοιωθεί».
Η απόφαση επίσης κάνει λόγο για καταδίκη στην κυβερνητική πολιτική από την κάλπη. Αλλά και μια ευρύτερη δυσαρέσκεια σε διάφορες χώρες απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ – ως συνέχεια και αντίστοιχων μαζικών κινητοποιήσεων.
Η επόμενη ημέρα για το ΚΚΕ θα το βρει, όπως αναφέρουν στο κείμενο της εκτίμησης της συγκυρίας, να καταθέτει τη δύναμή του για να δυναμώσει η φωνή του λαού «και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική-λαϊκή πάλη».
Καταλήγουν πως ο λαός μπορεί και πρέπει να περιορίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ με τον αγώνα του, αποκαλύπτοντας και τη στάση μιας βολικής αντιπολίτευσης που στα στρατηγικά ζητήματα της δίνει άλλοθι και χείρα βοηθείας».
- Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Τα… χρειάστηκε αλλά έκανε το «διπλό» η «Βασίλισσα»
- Οι ελίτ αδικίες των Γερμανών ρέφερι κατά του Ολυμπιακού
- FWD Greece: Ρεκόρ επενδύσεων και νέα δυναμική το 2025 για τις ελληνικές startups
- Το «ξεγύμνωμα» του Γιαμπλόνσκι μέσω Ισπανίας (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]
- Μπολόνια – Γιουβέντους 0-1: Δύσκολη νίκη για τη «Μεγάλη Κυρία»
- Γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
- Η Wall Street αισιόδοξη για το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/youcef-boukhatem-r5KZ_UAvUe8-unsplash-315x220.jpg)






























![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-315x220.jpg)

































![Γιατί η εξυπηρέτηση είναι στρατηγική επένδυση [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blake-wisz-GFrBMipOd_E-unsplash-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442