Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τοποθέτησαν την Παρασκευή τους Ολυμπιακούς Κύκλους επάνω στο εμβληματικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, τον Πύργο του Άιφελ σηματοδοτώντας τις 50 ημέρες μέχρι την έναρξη των Αγώνων.
Οι κύκλοι που αποτελούνται από ανακυκλωμένο γαλλικό χάλυβα, βρίσκονται στη νότια πλευρά του γαλλικού ορόσημου, που κλείνει 135 χρόνια ζωής, με θέα στον ποταμό Σηκουάνα.
Τέσσερις τεράστιοι γερανοί χρησιμοποιήθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής για να ανυψώσουν την κατασκευή των 30 τόνων (29 μέτρα πλάτος και 13 μέτρα ύψος) και να την τοποθετήσουν μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ορόφου του πύργου.
Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι θα φωτίζονται κάθε βράδυ με 100.000 λαμπτήρες LED στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στις 28 Αυγούστου, 17 ημέρες μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σε κάθε έκδοση των Ολυμπιακών Αγώνων οι Κύκλοι τοποθετούνται σε μια εμβληματική τοποθεσία της διοργανώτριας πόλης: στο Tower Bridge του Λονδίνου το 2012, στο πάρκο Madureira στο Ρίο το 2016, και στην προκυμαία Odaiba στο Τόκιο το 2021.
Με το συγκεκριμένο Ολυμπιακό σύμβολο, ο Πύργος του Άιφελ θα γίνει ακόμη πιο εμβληματικό για τους Αγώνες του Παρισιού. Θα αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για τους αγώνες μπιτς βόλεϊ που θα διεξαχθούν ακριβώς από κάτω, για την Arena Champ de Mars που θα φιλοξενήσει το τζούντο και την πάλη και το Pont d’Iéna με την ποδηλασία δρόμου. Επίσης θα είναι το φόντο για το Champions Park στο Τροκαντερό.
Ο Πύργος του Άιφελ ενέπνευσε επίσης το σχέδιο των βάθρων και των μεταλλίων, το καθένα από τα οποία περιείχε ένα κομμάτι από σίδερο από τον Πύργο.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εξαιρετική επιθετική πολυφωνία απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που δεν είχε λύσεις κι έτσι επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Euroleague με 80-61.
Τζα Μοράντ και Ζακ Λαβίν είναι μερικά από τα ονόματα που «ακούγονται» για τους Μπακς προκειμένου να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παραμείνει στο Μιλγουόκι.
Έγινε γνωστή η ημερομηνία άφιξης του Σαντίνο Αντίνο στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, με τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ να αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής (18/01).