Ρωσία: Συνελήφθη ο πρώην διοικητής της 58ης στρατιάς για απάτη – Τον είχε καρατομήσει ο Πούτιν
Πέρυσι, ο υποστράτηγος είχε δηλώσει ότι απολύθηκε αφότου ανέφερε στη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας την αλήθεια για την τότε άσχημη κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας
Ο πρώην διοικητής της 58ης στρατιάς της Ρωσίας, Ιβάν Ποπόφ, συνελήφθη ως ύποπτος για «ευρείας κλίμακας απάτη», μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
Το TASS αναφέρει ότι στρατοδικείο έδωσε εντολή να συλληφθεί ο υποστράτηγος Ποπόφ.
Πέρυσι, ο Ποπόφ είχε δηλώσει ότι απολύθηκε αφότου ανέφερε στη στρατιωτική ηγεσία την αλήθεια για την τότε άσχημη κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Ο Ποπόφ, του οποίου το στρατιωτικό προσωνύμιο ήταν «Σπάρτακος» και ο οποίος διοικούσε ρωσικές μονάδες στη νότια Ουκρανία, αναφέρθηκε ρητά στους θανάτους Ρώσων στρατιωτών από το ουκρανικό πυροβολικό και είπε ότι δεν διέθεταν τα κατάλληλα οπλικά συστήματα και μέσα αναγνώρισης για να το αντιμετωπίσουν.
«Άσχημη η κατάσταση στα μέτωπα», έλεγε το 2023
Σημειώνεται πως όταν καθαιρέθηκε ο αντιστράτηγος Ποπόφ είχε απευθυνθεί στους στρατιώτες του με ένα ηχογραφημένο μήνυμα, που αναπαρήγαγε Ρώσος κοινοβουλευτικός μέσω Telegram.
Στο μήνυμα που είχε στείλει τον περασμένο Ιούλιο ο Ιβάν Ποπόφ, τόνιζε πως ανέφερε στη στρατιωτική ηγεσία «την αλήθεια» για το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στα μέτωπα του πολένου, ενώ έκρινε πως με την απαλλαγή από τα καθήκοντά του, το επιτελείο «μαχαιρώνει πισώπλατα» τη μονάδα του.
«Ο ουκρανικός στρατός δεν μπόρεσε να σπάσει τις γραμμές μας στο μέτωπο, όμως οι ανώτατοι αξιωματικοί μας, μας μαχαιρώνουν πισώπλατα, αποκεφαλίζοντας τη μονάδα μας αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή», έλεγε χαρακτηριστιά.
«Επέστησα την προσοχή στη μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου πολέμου, την έλλειψη αναγνώρισης αντιπυροβολικού και ανταπόδοσης πυρών και τους πολλούς θανάτους και τραυματισμούς που προκαλούνται από τα πυρά του πυροβολικού του εχθρού», όπως εξηγούσε.
Η 58η μεικτή στρατιά πολεμούσε στην περιφέρεια Ζαπορίζια της Ουκρανίας.
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442