Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 59χρονος που απειλούσε ότι θα σκοτώσει κόσμο - Αυτοαποκαλούνταν «εθνικός εισαγγελέας»

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 59χρονος που απειλούσε ότι θα σκοτώσει κόσμο – Αυτοαποκαλούνταν «εθνικός εισαγγελέας»

Οι αστυνομικές έρευνες έδειξαν ότι συνδέεται με τις ακροδεξιές ομάδες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και «Έθνος των Ελλήνων»

Ένας 59χρονος άνδρας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, επειδή έκανε δημόσιες αναρτήσεις στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου παρουσιαζόταν ως δήθεν «εθνικός εισαγγελέας» και «στρατιωτικός».

Ο άνδρας ισχυριζόταν ότι οπλοφορεί με κυνηγετικά όπλα και ότι σκοπεύει να βλάψει κόσμο. Παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για αντιποίηση αρχής και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων.

Ο 59χρονος στο προφίλ του στα social παρουσιαζόταν ως δήθεν «εθνικός εισαγγελέας» και «στρατιωτικός», ενώ απειλούσε ότι θα κάνει χρήση όπλων για να βλάψει κόσμο

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις υπέπεσαν στην αντίληψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την έρευνα της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος συνδέεται με τις αυτοαποκαλούμενες ομάδες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και «Έθνος των Ελλήνων».

Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο

Ακολούθησε χθες το πρωί η σύλληψή του από αστυνομικούς του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν ο 59χρονος.

Σε έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. φορτηγό βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μια ξύλινη σφραγίδα με το όνομά του και υποτιθέμενη ιδιότητα αυτή του «β’ προέδρου εθνικός εισαγγελέας».

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι στο όνομά του είχε εκδοθεί άδεια κατοχής κυνηγετικής καραμπίνας, η οποία εντοπίστηκε στο σπίτι του σε περιοχή των Τρικάλων και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την ανάκληση της άδειας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024