Η εθνική ομάδα της Γαλλίας «καταδίκασε κάθε πράξη ρατσισμού» και έδωσε «όλη τη στήριξή της» σήμερα (21/1) στον Μάικ Μενιάν, τον τερματοφύλακα των «Μπλε», μετά τις ρατσιστικές προσβολές των οποίων έπεσε θύμα χθες (20/1) κατά τη διάρκεια του αγώνα του πρωταθλήματος της Ιταλίας μεταξύ Ουντινέζε-Μίλαν (2-3).
«Έχεις την πλήρη υποστήριξή μας Μάικ Μενιάν. Η FFF καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη ρατσισμού», έγραψε η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FFF).
Ο τερματοφύλακας της Μίλαν Μαίκ Μενιάν, κατήγγειλε κραυγές μαϊμού και ρατσιστικές προσβολές από οπαδούς της Ουντινέζε. Αφού ειδοποίησε τον διαιτητή του αγώνα, αυτός και οι συμπαίκτες του επέστρεψαν στα αποδυτήρια, πριν συνεχίσουν τον αγώνα πέντε λεπτά αργότερα.
«Είσαι πολύ μακριά από το να είσαι μόνος Μάικ Μενιάν. Είμαστε όλοι μαζί σου», έγραψε επίσης ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν και αρχηγός της γαλλικής ομάδας, στο X. «Πάντα τα ίδια προβλήματα και ακόμα ΔΕΝ υπάρχει λύση. Φτάνει πια!!!!!!!!!!!!ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», πρόσθεσε.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση:
Tu es très loin d’être seul Mike Maignan. On est tous avec toi. Toujours les mêmes problèmes et toujours AUCUNE solution. Trop c’est trop !!!!!!!!!!!!
Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο καταδίκασε επίσης τις προσβολές κατά του Μενιάν και ζήτησε την απαγόρευση όλων αυτών από όλα τα γήπεδα, καθώς και την επιβολή κυρώσεων για συλλόγους των οποίων οι οπαδοί διαπράττουν αυτές τις πράξεις, ενώ συνέβησαν παρόμοια περιστατικά στην Αγγλία το Σάββατο.
Από την άφιξή του στην Ιταλία, ο Μενιάν έχει ήδη πέσει θύμα ρατσισμού, τον Σεπτέμβριο του 2021 που προσέβαλε ένας οπαδός της Γιουβέντους.
Παρά τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης και τις κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί από τη μάστιγα του ρατσισμού.
Ρίχνουν τους τόνους Σλοτ και Σαλάχ στην ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους μετά τη συνάντηση που είχαν. Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Αιγύπτιος για το ματς με την Μπράιτον (13/12, 17:00).
Ο Αταμάν μίλησε στην Gazzetta dello Sport πριν από λίγες ημέρες, μέσω της οποίας αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί για τον Παναθηναϊκό για κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ενώ αναφέρθηκε και στον Ομπράντοβιτς
Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λανουά θα συζητηθεί τον Μάιο, άρα μέχρι τότε ο Γάλλος πρόεδρος της ΚΕΔ κρίνεται από την εικόνα της διαιτησίας και από την απόδοση των αλλοδαπών ρέφερι
Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στη Euroleague, αναμένεται αν αφιχθεί στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού το πρωί της προσεχούς Κυριακής (14/12)