Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οιωνός τίτλου για την Λεβερκούζεν (pic)

Οιωνός τίτλου για την Λεβερκούζεν (pic)

Μια εντυπωσιακή επίδοση από την Λεβερκούζεν, που αποτελεί οιωνό τίτλου για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο.

Η Λεβερκούζεν έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο την φετινή σεζόν. Οι Ασπιρίνες συνεχίζουν ακάθεκτες στην κορυφή της Bundesliga, παραμένουν αήττητες στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και με την χθεσινή νίκη επί της Λειψίας έκαναν μια δήλωση… πρωταθλητισμού.

Η ομάδα του Αλόνσο χθες βράδυ, ενδεχομένως, να πήρε την πιο σημαντική νίκη της στην μέχρι τώρα πορεία της.

Όχι μόνο γιατί ήταν απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, αλλά και για τον τρόπο που ήρθε, με την Λεβερκούζεν να αντιδράει αποτελεσματικά σε όλες τις δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν.

Νίκη-χαρακτήρα κόντρα στην Λειψία

Στην αναμέτρηση της «Ρεντ Μπουλ Αρίνα» οι Ασπιρίνες παρουσιάστηκαν κατώτερες των περιστάσεων, για ένα ημίχρονο, απέναντι στην Λειψία, με τους γηπεδούχους να προηγούνται δίκαια στο σκορ με το γκολ του Τσάβι Σίμονς στο 7′. Σαν να μην έφτανε το γρήγορα γκολ των Ταύρων, ο Τσάμπι Αλόνσο είδε να τραυματίζεται ένας από τους καλύτερους παίκτες του στην σεζόν και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. Ο Τζέρεμι Φρίμπονγκ, ο οποίος στο φετινό πρωτάθλημα έχει 5 γκολ και 6 ασίστ, φυσιολογικά θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την Λεβερκούζεν, η οποία όμως είχε την απάντηση στο δεύτερο μέρος.

Οι Ασπιρίνες ισοφάρισαν μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης, με τον Τέλα, ο οποίος πέρασε στο ματς στην θέση του Φρίμπονγκ. Η Λειψία πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ, σε ένα σημείο που η Λεβερκούζεν πίεζε για την ανατροπή. Ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο για ακόμα μία φορά έβγαλε σωστή αντίδραση, αφού αρχικά ισοφάρισε με τον Τα στο 63′ και στην συνέχεια πίεσε για το γκολ της λύτρωσης, το οποίο βρήκε με τον Ινκαπιέ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Αναμφίβολα, αυτή ήταν μια νίκη-δήλωση ότι πλέον η Λεβερκούζεν πάει για το πρωτάθλημα, αφού αυτά τα αποτελέσματα φτιάχνουν τον χαρακτήρα της ομάδας, ενώ η αντίδρασή της σε όλες τις «στραβές» που βρήκε μπροστά της δείχνει ότι ο Αλόνσο έχει δουλέψει και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Αήττητο σερί που αποτελεί οιωνό τίτλου

Με αυτό το τρόπο, οι Ασπιρίνες συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους στην φετινή Bundesliga (15 νίκες, 3 ισοπαλίες) και παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 48 βαθμούς, στο +7 από την… μόνιμη πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, η οποία όμως έχει 2 ματς λιγότερα.

Ακόμα, ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, έχει σημειώσει μία επίδοση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί οιωνός τίτλου. Η Λεβερκούζεν δεν έχει γνωρίσει την ήττα στα 27 παιχνίδια που έχει δώσει την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (24 νίκες, 3 ισοπαλίες) και ισοφάρισε την επίδοση της Βέρντερ Βρέμης από την σεζόν 2003-2004. Η μόνη γερμανική ομάδα με μεγαλύτερο αήττητο σερί, είναι η Μπάγερν Μονάχου, η οποία της σεζόν 2019-2020, αγνοούσε την ήττα για 32 ματς.

Ο οιωνός τίτλου έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Βέρντερ και η Μπάγερν, εκείνες της χρονιές που έκαναν αυτά τα αήττητα σερί κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλήτριες Γερμανίας στο τέλος της σεζόν. Πλέον, μένει να δούμε αν θα πετύχει κάτι αντίστοιχο και η Λεβερκούζεν, βάζοντας ένα τέλος στην βαυαρική κυριαρχία των τελευταίων 10 ετών.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024