Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το μυστικό «όπλο» της Άρσεναλ και ένας δεινός «εκτελεστής» σε σώμα... αμυντικού (pics, vids)

Το μυστικό «όπλο» της Άρσεναλ και ένας δεινός «εκτελεστής» σε σώμα… αμυντικού (pics, vids)

Ο Γκάμπριελ Μαγκαλιάες είναι η λύση στα επιθετικά προβλήματα της Άρσεναλ, αφού δεν σταματάει να σκοράρει σε στημένες φάσεις, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η Άρσεναλ πραγματοποιεί μια εξαιρετική διετία, με τον Μικέλ Αρτέτα να έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο και είναι ξανά στην ελίτ, διεκδικώντας τίτλους. Την περσινή σεζόν έχασε στο… νήμα την Premier League από την ασταμάτητη Μάντσεστερ Σίτι, φέτος όμως παίζει ακόμη καλύτερα, είναι ακόμη πιο πλήρης, μόνο που έχει θέμα στο γκολ.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού ο Ισπανός τεχνικός, τόσο για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όσο και για το καλοκαίρι, με τους «κανονιέρηδες» πάντως να βρίσκουν πολλές λύσεις από τις στημένες φάσεις και κυρίως από κόρνερ.

Η Άρσεναλ μετά τη νίκη και κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ από κόρνερ στην Premier League, ενώ το κλειδί για τον Αρτέτα είναι οι δύο στόπερ του που θυμίζουν… αεροπορία.

Ο λόγος φυσικά για τους Γκάμπριελ Μαγκαλιάες και Γουίλιαμ Σαλιμπά, που σε κάθε φάση είναι ο φόβος και ο τρόμος στις αντίπαλες άμυνες. Ειδικά, ο Βραζιλιάνος είναι απίστευτος «κεφαλοσφαιριστής» και σε όλες τις στημένες φάσεις διεκδικεί την μπάλα. Κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας είναι αυτός που «ξεκλείδωσε» το ματς με το πρώτο γκολ, ενώ στο δεύτερο πάλι εκείνος την έσπρωξε στα δίχτυα.

Το «όπλο» του Αρτέτα

Ο Αρτέτα έχει στα χέρια του πέρα από έναν εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό και έναν δεινό «εκτελεστή», αφού ο Γκάμπριελ δεν σταματάει να σκοράρει από το 2020, όταν και υπέγραψε στους Λονδρέζους.

Συγκεκριμένα, ο Γκάμπριελ έχει πλέον ένα μοναδικό ρεκόρ στην Premier League, αφού έκτοτε είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα από όλους τους σέντερ μπακ με 11 τέρματα, σε ένα απίστευτο νούμερο για αμυντικό. Τη φετινή σεζόν μετράει 3 τέρματα πλέον, όμως και πάλι χάρη σε εκείνον και τον Σαλιμπά η Άρσεναλ έχει 13 γκολ στην Premier League από στημένες φάσεις.

Ο ίδιος ο Γκάμπριελ έχει 13 γκολ στην καριέρα του στην Άρσεναλ σε όλες τις διοργανώσεις σε 147 συμμετοχές, είναι από τους αμυντικούς της σε αυτό το διάστημα ο πρώτος σκόρερ, ενώ έχει δημιουργήσει πάνω από 50 ευκαιρίες για γκολ. Και οι περισσότερες, περίπου το 70% και πάνω είναι από κόρνερ.

Ο Αρτέτα έχει «μυστικό» όπλο παρότι οι φορ του δεν «τινάζουν» τα δίχτυα και αυτό είναι οι στημένες φάσεις, δουλεύει καθημερινά σχεδόν και εκμεταλλεύεται στο έπακρον την τρομερή ικανότητα του Γκάμπριελ σε πρώτη φάση, αλλά και του Σαλιμπά στις εναέριες μονομαχίες.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024